Efter flera veckors arbete med att justera teleskopets 18 gigantiska guldspeglar har världens största rymdteleskop, James Webb-teleskopet, äntligen tagit sin första fokuserade bild från rymden.
Med speglarna inställda är den extremt komplicerade apparaten, som har utvecklats under 30 år, äntligen redo att fånga hittills osedda delar av universum på bild.
"Det här är den skarpaste bild du kan få från ett teleskop av den här storleken", meddelade Marschall Perrin, en av forskarna bakom teleskopet, när bilden visades på en presskonferens för ett par dagar sedan.
18 ögonstirrar ut i universum
På bilden syns en stjärna med det svåruttalade namnet 2MASS J17554042+6551277. Och även om stjärnan är relativt vanlig, så är bilden raka motsatsen.
Operatörerna bakom det tio miljarder dollar dyra teleskopet har ägnat flera veckor åt att ställa in jättens 18 speglar.
Speglarna är James Webb-teleskopets ögon i rymden. Och med en sammanlagd areal på 25 kvadratmeter är den mångkantade apparaten betydligt större än föregångaren, Hubble-teleskopet, med en spegelareal på 4,5 kvadratmeter.
De stora speglarna gör det möjligt att titta längre ut i universum, men för att de ska smälta ihop till en enhet måste varje spegel ställas in med nanometerprecision.
Nu väntar nästa uppgift
När teleskopet i februari skickade hem sin första bild till jorden hade speglarna ännu inte fokuserats och resultatet var därför suddigt.
Men trots att instrumenten i teleskopet ännu inte är fullt justerade, så har bilden ändå blivit knivskarp.
Nästa uppgift är att få speglarna att bli samspelta med andra instrument i teleskopet, som exempelvis de infraröda spektrograferna.
Den uppgiften räknar forskarna med att ha avslutat redan i början av maj eller tidigare.