Teleskopet bakom upptäckten kallas Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment – eller bara CHIME – och är nästintill perfekt för att observera FRB.
De flesta andra radioteleskop har ett mycket smalt synfält och kräver därför stor tur för att få syn på de snabba blixtarna.
CHIME, å andra sidan, skannar hela himlen efter signaler och kan samla in enorma mängder data – cirka sju terabyte per sekund eller motsvarande fem procent av all internettrafik.
Upptäckten av de många blixtarna är anmärkningsvärd i sig, men forskare tror att det bara är toppen av ett isberg. Baserat på deras data har de kommit fram till att jorden drabbas av upp till 800 FRB per dag. Det motsvarar en blixt varannan minut.
VIDEO: CHIME är skapad för att upptäcka radioblixtar
Trots de många nya observationerna vet astronomer fortfarande inte exakt vad som avger FRB.
En av de ursprungliga teorierna var att blixtarna härrör från kollisioner mellan svarta hål och neutronstjärnor, och det kan mycket väl visa sig stämma. I vilket fall som helst har CHIME identifierat källan till en blixt som neutronstjärnan SGR 1935 + 2154 som befinner sig cirka 30 000 ljusår bort.
Exakt varför strålningen avges och varför vissa FRB uppenbarligen upprepas med ett fast intervall förblir ett olöst mysterium.