Solformørkelse rumfærge

Eclipse 2017: Resan dag för dag

Vi har satt ihop ett fantastiskt program som bjuder på exklusiva upplevelser. Se hela programmet här.

7 mars 2016

Dag 1: Torsdagen den 17 augusti

Vi börjar vår exklusiva resa med ett unikt evenemang på National Air & Space Museum i Washington DC efter stängningstid. Efter välkomstdrinkar och en härlig middag i Space Hall – där bland annat Apollo 11:s landingsmodul, som tog Armstrong, Aldrin och Collins tillbaka till jorden 1969, står uppställd – har du chansen att utforska den gigantiska samlingen av skatter från flygningens och rymdfartens historia – och se en specialföreställning i museets IMAX-biograf. Vi övernattar på fyrstjärniga Hotel Westin i trevliga Georgetownkvarteret, centralt beläget i Washington DC.

Dag 2: Fredagen den 18 augusti

Efter frukost på hotellet hämtas vi i de komfortabla bussarna som följer oss resten av resan. Bussarna är utrustade med underhållningssystem och med på resan finns guider med lokalkännedom. Första stopp blir gigantiska Udvar-Hazy Center – National Air & Space Museums hangar i utkanten av Washington. Här finns rekordhållarna från flygningen och rymdfartens fantastiska historia uppställda sida vid sida. Se bland annat rymdfärjan Discovery, spionflygplanet SR-71 Blackbird, Gemini 7-rymdkapseln och bombflygplanet Enola Gay, som släppte atombomben över Hiroshima.

På eftermiddagen åker vi genom fantastiska Shenandoah National Park – en rutt som har röstats fram till USA:s vackraste – till Virginias kanske mest charmerande stad: Staunton. Här ska vi bo på stadens stolthet, det historiska Stonewall Jackson Hotel. Hotellet serverar en god middag med lokala specialiteter och det finns också tid till att utforska de små gatorna i stadens centrum, som är fulla av antikaffärer, gallerier och mysiga vinbarer.

Dag 3: Lördagen den 19 augusti

Efter en rejäl sydstatsfrukost på hotellet kör vi upp på Highway 81 genom det vackra landskapet i Virginias Appalachiaberg. Lunchen, i form av snabbmat, intas på ett autentiskt truck stop, så att vi snabbt kan nå fram till vår bas de för de närmaste tre dagarna: Det nyrenoverade Brasstown Valley Resort i Georgias berg.Vi välkomnar dig med en stor buffé, och om du vill tvätta av dig resdammet har du möjlighet att nyttja spaavdelningens erbjudande om massage, kanske vill du ta en promenad på de markerade vandringslederna eller sjunka ned i en av de mjuka sofforna framför den öppna spisen med något gott att dricka.

Dag 4: Söndagen den 20 augusti

Dagen börjar med en frukostbuffé innan vi samlas för en genomgång där solförmörkelseexperten Jay Anderson ger oss de senaste väderprognoserna. Därefter är dagen fri att disponera efter egna önskemål och resorten bjuder på många möjligheter: Golf på en 18-hålsbana, ett eget stall med hästar att rida på, en uppvärmd pool – eller bara njuta av utsikten över de vackra bergen. Vi erbjuder också utflykter till en lokal vingård, en segeltur på Chatuge Lake eller en heldagstur till shoppingmeckat North Georgia Premium Outlets. Kvällens middag blir en stor grillbuffé på hotellets terrass och därefter åker vi de två till tre kilometerna till toppmoderna Rollins Planetarium. Där ger astronomen Steve Morgan en försmak på morgondagens upplevelser och visar en unik föreställning endast för Illustrerad Vetenskaps solförmörkelse-resenärer. De speciellt intresserade får också möjlighet att besöka det tillhörande observatoriet och komma nära Saturnus ringar och Jupiters månar.

Dag 5: Måndagen den 21 augusti

Dagen som vi har väntat på så länge! Kl. 14.36 täcker månen solen helt under två minuter och tjugo sekunder – men redan efter frukosten börjar de sista förberedelserna inför händelsen. På morgongenomgången går vi igenom de senaste väderprognoserna och slår fast dagens program: Om vädret ser ut att bli perfekt på resorten gör vi oss redo för den spektakulära showen som vi ska få uppleva från en paviljong på hotellets område. Om risken för molntäcke är hög har vi en reservplan: Matsäckarna är packade, bussarna fulltankade och tillsammans med solförmörkelseexperten Jay Anderson har vi på förhand valt ut ett antal alternativa platser i North Carolina, Tennessee och South Carolina – på var sin sida av bergen och därmed med hel olika väderlek. På så sätt har vi största möjliga chans för att få uppleva den totala solförmörkelsen. Efter den fantastiska upplevelsen träffas vi på resorten och avslutar dagen med en fantastisk festmiddag i den ljumma sommarnatten.

Dag 6: Tisdagen den 22 augusti

Efter frukosten på hotellet kör våra bussar tillbaka till Washington DC. Därifrån har du möjlighet att förlänga resan i USA med fler dagar eller hinna med ett plan till Europa och vara hemma igen på onsdag morgon. Men resan slutar inte med det. Några veckor efter solförmörkelsen sickar vi dig en speciell gåva som tack för att du ville följa med: Vår fotografs bästa bilder från dagen och texter skrivna av Illustrerad Vetenskaps redaktörer, samlade i en exklusiv bok endast för resans deltagare.

Eclipse 2017-resan äger rum 17-22 augusti 2017 och vi förbehåller oss rätten till ändringar och justeringar i programmet. Resan erbjuds av Bonnier Publications i Köpenhamn, Danmark, och således gäller dansk lag för resor.

Resan är exklusive flyg till och från USA, liksom lättare måltider och dricks. Vi rekommenderar att man anländer till Washington dagen före så att eventuella förseningar eller trötthet orsakad av jetlag inte förringar upplevelsen. En redaktör från Illustrerad Vetenskaps redaktion i Köpenhamn finns med på resan. Genomgångar, praktiska upplysningar under resan och dylikt kommer att vara på engelska. Deltagare på resan får speciella Eclipse-rabatter på aktiviteter under vistelsen på Brasstown Valley Resort. Inkluderade måltider: Frukost dag 2-6, lunch dag 5 och middag dag 1-5. Resan erbjuds av Bonnier Publications i Köpenhamn, Danmark, och således gäller dansk lag för resor.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: