© Shutterstock

Amerikanska myndigheter varnar för solförmörkelsekaos

Flera miljoner människor har satt kurs mot den sällsynta totala solförmörkelsen i USA den 21 augusti och nu varnar amerikanska myndigheter om evakueringsliknande situationer, samtidigt som hotellen blir fullbokade på löpande band och säljer övernattningar till femdubbla priser.

13 juli 2017 av Jakob Priess

Resfebern har drabbat USA på allvar inför den totala solförmörkelsen den 21 augusti

Miljontals människor förväntas vallfärda till det 113 kilometer breda bältet tvärs över landet, där solförmörkelsen ska bli total. Nu varnar amerikanska myndigheter för evakueringsliknande situationer.

Totalt kaos väntar

Enligt space.com bor 12 miljoner människor längs den totala solförmörkelsens bana över USA. Ytterligare 25 miljoner amerikaner bor inom en timmes bilfärd.

Därtill kommer ett okänt antal miljoner turister från hela världen, som kommer att strömma till delstaterna för att uppleva den första totala solförmörkelsen i USA sedan 1918.

Och kaos garanteras.

"Polis och myndigheter förväntar sig samma trafikmängd som när det genomförs evakueringar i samband med en orkan", berättar professor Mike Reynolds från Florida State College till space.com.

Den totala solförmörkelsens bana

Ockerpriser för hotellrum

Från delstaten Oregon i nordväst till Charleston i öst är hotellen fullbokade.

De få lediga hotellrummen eller privata inkvarteringarna längs solförmörkelsens bana annonseras nu till priser som ligger 4–5 gånger över normal hotelltaxa.

Men om du under inga som helst omständigheter vill gå miste om naturens största show och du inte vill betala femdubbelt för den fantastiska upplevelsen, så har vi den perfekta lösningen.

Illustrerad Vetenskap har fortfarande ett par platser kvar på vår 6-dagars läsarresa till den totala solförmörkelsen i USA.

>> RES MED ILLUSTRERAD VETENSKAP: Njut av ditt livs upplevelse när solen blir svart över de amerikanska sydstaterna

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: