Kritperioden och dinosauriernas dominans på jorden slutade tvärt för 66 miljoner år sedan, när en enorm asteroid kolliderade med vår planet och orsakade en naturkatastrof.
Upp till 75 procent av jordens växt- och djurliv utplånades och banade väg för däggdjuren och människan.
Nu visar fyndet av en nedslagskrater på havsbottnen utanför den västafrikanska kusten att den asteroiden kan ha haft en kusin.
Upptäckten gjordes av en grupp forskare från Heriot-Watt University, Skottland och University of Arizona, USA. Deras studie har nyligen publicerats i tidskriften Science Advances.
Krater på havets botten
Den nyupptäckta kratern ligger på bottnen av Atlanten, 400 kilometer utanför Guineas kust. Den har fått namnet Nadirkratern efter ett underhavsberg inte långt från kratern.
Kratern upptäcktes av en slump efter att några seismiska mätningar fångade upp en besynnerlig havsbottenstruktur på minst 8,5 kilometer i diameter, som ligger begravd under 300-400 meter sediment.
Det är inte onormalt med kratrar på havets botten, som kan ha formats av en vulkanisk kollaps eller tillbakadragning av salt på havsbottnen.
Kraterns centrala placering och förhållande mellan storlek och höjd tyder dock på ett asteroidnedslag.
"Jag har tolkat massor av seismiska data i mina dagar, men har aldrig sett något liknande", berättar Uisdean Nicholson, ledande forskare bakom upptäckten och professor vid Heriot-Watt University, i ett pressmeddelande.
"I stället för de plana sedimentära nivåerna jag väntade mig att hitta på platån, hittade jag en 8,5 kilometer lång fördjupning under havsbottnen med mycket ovanliga särdrag."