På Artemis III-uppdraget ska människor enligt planen däremot beträda månen igen. Och månlandningen blir historisk eftersom besättningen kommer att inkludera både kvinnliga och icke-vita astronauter.
Hittills har samtliga tolv astronauter på månen varit vita män, men 50 år efter den senaste månlandningen blir besättningen mer mångfaldig.
Nasas stora plan för Artemisprogrammet är att etablera en koloni på månen, där astronauter kan mellanlanda på vägen ut i rymden – först och främst Mars.
En israel, en tysk och en NASA-legend går ombord på Orion-kapseln
Det låter kanske som början på ett skämt, men det är faktiskt sant. Zohar, Helga och Kommendör Moonikin Campos heter de tre dockor som utgör den första besättningen under Nasas Artemisprogram.
De tre dockastronauterna kommer från Israel, Tyskland och USA. Kommendör Campos är den enda hela skyltdockan med både över- och underkropp, medan Zohar och Helga bara är torsor.
Torsorna är byggda av 38 skivor som simulerar muskelvävnad och ben från en människokropp. Inuti skivorna sitter mer än 5 000 sensorer som ska mäta den kosmiska strålningen i olika organ.
Uppdragens överbefälhavare Kommendör Moonikin Campos sitter i förarsätet, där han får i uppgift att mäta Nasas nya SLS-rakets belastning för astronauterna, när raketen skjuts mot månen i nästan 40 000 km/h.
Moonikin Campos namn bestämdes efter en ordlek kring att han är en skyltdocka som ska till månen (eng. moon och mannequin = Moonikin, reds. anm.). Nasa utlyste en tävling om efternamnet och allmänheten valde Campos.
Därmed lyfter de på rymdhjälmen för Nasalegenden Arturo Campos, som spelade en viktig roll när den olycksdrabbade Apollo 13-besättningen skulle återföras till jorden.