Nasa bad nätet om meddelanden till yttre rymden

Tusentals användare på sociala medier har skickat in förslag på vad som ska stå i meddelandet som ska skickas skickas upp till Voyager med anledning av rymdsondens 40-årsjubileum.

Meddelanden till rymden:

Användarna har varit kreativa i sina förslag på vad som ska skrivas till Voyager och de potentiella rymdvarelserna som den kan träffa på vägen.

© Shutterstock, Twitter

Den 5 september i år är det exakt 40 år sedan rymdsonden Voyager 1 skickades upp. Den 25 augusti 2012 lämnade den vårt solsystem och är i dag det av människan skapade objekt som har rört sig längst bort i yttre rymden.

Voyager innehåller en hel del information om jorden, däribland 115 bilder och musik från konstnärer som Mozart, Beethoven och Chuck Berry som är inspelade på åtta LP-skivor i guldpläterad koppar. Informationen ska berätta för eventuellt främmande intelligent liv om vår planet.

För markera 40-årsjubileet för lanseringen ska Nasa skicka upp ett meddelande till rymdsonden. Meddelandet ska läggas till de budskapen som Voyager redan har.

Användare på sociala medier som Twitter, Instagram och Facebook har haft möjlighet att skicka in förslag på vad som ska stå i meddelandet. En offentlig omröstning ska senare avgöra vilket budskap som ska skickas iväg.

Hopp om nakenbilder, ost och en ny flickvän

Bland de något mer speciella förslagen finns det önskningar om att Voyager ska skicka nakenbilder på rymdvarelser om de stöter på någon.

Andra hoppas på att någon från yttre rymden ska rädda dem från jorden eller att Voyager återvänder och tar med lite godsaker på vägen.

© Twitter

Tackar för trogen tjänst

Vissa använder möjligheten till att tacka Voyager för 40 års trogen tjänst. Andra gör det motsatta – eller tar chansen att visa sin mor att han faktiskt kan uppnå något med sina tweets.

Och så är det alla seriösa som lyckönskar Voyager vidare på sin resa.