Den Internationella rymdstationen, ISS, kretsar runt jorden på omkring 400 kilometers höjd. Men den dras hela tiden ned mot jorden och utan en knuff då och då skulle den till slut falla ned.
Hittills har ryska Sojuz-rymdfarkoster skött de regelbundna knuffarna. Men i och med konflikten i Ukraina kan den tiden vara förbi.
Chefen för Rysslands version av Nasa, Roskosmos, Dmitrij Rogozin har nämligen besvarat sanktionerna från USA med att hota att stoppa de ryska raketmotorerna och låta den 500 ton tunga rymdstationen störta ned över exempelvis Indien eller Kina.
Amerikanska företag som SpaceX och McDonnel Douglas säger dock att de snabbt kan lösa problemet.
Elon Musk, vd för SpaceX, svarade direkt på ett av Dmitrij Rogozins tweetmeddelanden, som ställde frågan: Vem ska nu se till att hålla kvar ISS i sin omloppsbana?
Svaret var bara an SpaceX-logga.
2. Datorskapad video visar rysk frikoppling från ISS
Chefen för det ryska rymdorganet, Dmitrij Rogozin, var dock inte färdig med att hota Nasa och ISS.
Några dagar senare släppte den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti en underlig video som visar ryska kosmonauter vinka farväl till astronauten Mark Vande Hei – och byter sedan till ett datorgenererat klipp som visar hur den ryska delen av ISS kopplas loss från rymdstationen.
Det statliga ryska rymdorganet försäkrade dock kort senare att Ryssland skulle upprätthålla sina åtaganden kring ISS – och att Mark Vande Hei och två ryska kosmonauter kommer att återvända till jorden med en Sojuz i slutet av Mars.
När Dmitrij Rogozin och Roskosmos delade en video på det sociala mediet Twitter, i vilken arbetare målade över amerikanska och japanska flaggor på en rysk raket, lade sig den kände amerikanske astronauten Scott Kelly i bråket.
Scott Kelly, som är den astronaut som har vistats längst i rymden, skrev direkt till Rogozin att "utan de flaggorna och pengar från andra länder skulle det ryska rymdprogrammet inte vara mer än ett ägg" – och att "du skulle kanske skaffa arbete på McDonald's, om nu McDonald's fortfarande finns i Ryssland."
Dagen efter svarade den ryske rymdchefen Dmitrij Rogozin: "Stick, din idiot. Annars kommer du att ha ISS:s död på ditt samvete". Tweetmeddelandet har sedan raderats.
Dmitrij Rogozin bråkar också med andra framträdande figurer på Twitter. Han har gått i närkamp med bland annat Elon Musk, vd för SpaceX, samt den kände astronomen Jonathan McDowell.
4. Expeditionen ExoMars pausas
Det europeiska rymdorganets kommande Marsexpedition skulle enligt planen skjutas upp med en rysk Protonraket i september. Den planen har nu skrotats.
Vid ett möte den 17 mars röstade Esas råd enhälligt för att tills vidare avbryta samarbetet med Ryssland kring expeditionen.
Avhoppet kräver mer än bara en ny raket. Flera delar ombord på ExoMars är rysktillverkade. Esa ska nu försöka ersätta de delarna via en så kallad "fast-track industrial study", som ska identifiera möjliga privata partner som kan leverera de nödvändiga delarna.
Hut mycket konflikten kommer att försena uppskjutningen av den banbrytande ExoMars-expeditionen, som bland annat ska placera en europeisk robot på Mars för första gången, är fortfarande oklart.
5. Esa lägger ned rysk arbetshäst och söker efter ny lift ut i rymden
I 30 år har den kanske viktigaste raketen för europeisk rymdforskning varit den ryska Sojuz. Den har lagt otaliga satelliter i sina omloppsbanor och har sedan rymdfärjan pensionerades 2011 stått för att transportera astronauter och kosmonauter till ISS.
Men sedan Esas stoppade samarbetet med Ryssland måste de hitta ett nytt sätt att ta sig ut i rymden.
Esa ska försöka prioritera europeiska raketer som den kommande Vega C och deras egen kommande Ariane-6-raket.
Vega-C är dock beroende av en ukrainskbyggd raketmotor kallad AVUM. De första tre har levererats, men ingen vet någonting om huruvida de resterande någonsin dyker upp.
Problemen kan tvinga Esa att skicka upp satelliter med raketer från exempelvis SpaceX och andra privata amerikanska alternativ.