Nu har Nasa färdigställt sina planer för nästa stora expedition till en av de mest spännande platserna i vårt solsystem. En drönare ska utforska ytan av Saturnusmånen Titan. Den uppvisar ett varierande landskap som på många sätt påminner om landskapen här på jorden.
Månen är Saturnus största och har atmosfär, berg, floder, öknar och oceaner. Precis som på jorden består Titans atmosfär främst av kväve. Bergen består däremot av fruset vatten och floderna och oceanerna av etan och metan, som på jorden är i gasform.
Orsaken till att de är flytande på Titan är den låga temperaturen på minus 180 grader. Trots den extrema kölden anser forskarna det vara möjligt att Titans kombination av vatten och organiska molekyler kan ha bildat de aminosyror som är byggstenar i proteiner.
Det är just dessa spår drönaren, som är döpt till Dragonfly, ska leta efter.
Neutronstråle ska finkamma ytan
Drönaren blir stor som en personbil och ska flyga runt över Titan med hjälp av åtta rotorer monterade två och två på fyra armar. Drivkraften levereras av en radioaktiv generator.
Atmosfären är cirka fyra gånger så tät som jordens, och eftersom gravitationen dessutom är svagare krävs det 38 gånger mindre energi att lyfta den 300 kilo tunga drönaren där jämfört med här på jorden.
Dragonfly har till skillnad från Marsrovrar inte någon robotarm, men den kan undersöka ytans kemiska sammansättning genom att skicka strålar av neutroner mot den och registrera strålningen som skickas tillbaka.
Dessutom sitter det cylindrar som innehåller små borr på drönarens landningsställ så att drönaren kan borra loss mineraler, suga upp dem och analysera dem.
Drönaren Dragonfly flyger på kärnkraft

Radioaktiv generator levererar ström.
Antenn ger direkt radiokontakt med jorden.
Åtta rotorer på fyra armar skapar uppdrift.
Borr på landningsstället tar prover från ytan.
Rymdsonden som ska föra Dragonfly till Titan skickas upp 2026 och kommer att nå fram år 2034.
Det senaste stora uppdraget till Saturnus genomfördes av rymdsonden Cassini. Sonden kretsade runt Saturnus mellan 2004 och 2017, då uppdraget avslutades genom att Cassini brann upp i gasjättens atmosfär.