På en av Saturnus 83 månar hoppas Nasas forskare kunna hitta vatten och kanske spår efter liv.
Enceladus-månen är nämligen täckt av ett massivt lager is och astronomerna har länge haft teorier om att det döljer sig ett hav under istäcket.
Och nu arbetar forskare från Nasa och Kaliforniens tekniska institut för högtryck med att bygga en speciell robot, som kan tränga igenom månens glaciärer för att testa hypotesen.
Roboten är nästen fem meter lång, väger precis under 100 kilo och ser ut som en mekanisk orm från någon sci fi-thriller från 1980-talet.
Ormrobot ska slingra sig genom isen
Robotens fulla namn är Exobiology Extant Life Surveyor, men den går oftast under förkortningen EELS, som träffande nog betyder "ål".
Robotens har nämligen inspirerats av sättet ormar och ålar rör sig.
EELS är hopsatt av tio identiska segment som kan rotera och som har gängor på utsidan.

Forskarna sänker ned en prototyp av EELS-robotens huvud i en av Athabasca-glactärens sprickor i British Columbia, Kanada. Det är en av de platser på jorden, som påminner mest om den djupfrysta miljön på Saturnus måne Enceladus, där astronomerna hoppas hitta spår av vatten och liv.
Gängorna gör att EELS även kan röra sig i en mycket hal och brant terräng – som glaciärsprickorna på Enceladusmånen.
Planen är att EELS-roboten ska slingra sig genom islagret på Enceladus, som enligt astronomernas studier i genomsnitt är omkring tolv kilometer tjockt.
Vid månens sydpol är istäcket dock mindre än tre kilometer tjockt.
Planen är att Nasa-ingenjörerna ska styra fram EELS till en spricka i isen, där den sedan ska slingra sig ned för att undersöka om det verkligen finns ett flytande hav under den.
Ormen ser med 3D-ögon
När robotormen har nått ned genom det flera kilometer tjocka islagret ska den med hjälp av ett flertal instrument undersöka klimatet där nere.
I det första segmentet – eller huvudet – har ormen olika apparater installerade, som bland annat kan kontrollera luftfuktighet, tryck, temperaturer och elektrisk ledningsförmåga.
Förhoppningsvis kan mätningarna ge forskarna på jorden en bättre förståelse av om det har funnits liv på Enceladus.
Fortfarande på försöksstadiet
Slangen kan också skicka hem videoklipp. Dess ögon är nämligen 3D-kameror, som skickar tillbaka bilder till jorden i realtid.
Det kommer dock även att dröja ansenlig tid innan robotormen kan flyga ut i rymden.
EELS är fortfarande på försöksstadiet, men forskarna hoppas att de kan ha roboten färdig 2024.
Därefter tar det omkring tolv år innan ormen når sin iskalla destination nära Saturnus.