Youtube

USA släpper filmer: "Oidentifierade luftfenomen" är äkta

2017 började videofilmer av mystiska flygande objekt dyka upp. Nu släpper det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon de officiella filmerna och bekräftar därmed definitivt att de så kallade "oidentifierade luftfenomenen" är äkta. Ingen vet dock vad det är som har filmats.

2015 fångade amerikanska stridspiloter ett antal flygande objekt med sina infraröda kameror. Det i sig är inte överraskande - förutom att objekten verkar trotsa vad som är möjligt med modern flygteknik.

De kunde exempelvis accelerera i en ytterst hög hastighet och rotera i luften utan att hamna ur kurs.

"Look at this thing! It's rotating!!" Se videon som filmades av amerikanska stridspiloter:

Video

Totalt finns det tre filmer av objekten och när dessa dök upp i bland allmänheten 2017 och 2018 ifrågasattes deras äkthet. 2019 tillkännagav amerikanska marinen att filmerna var äkta och nu har amerikanska försvarsdepartementet Pentagon släppt de officiella videorna.

Pentagon har släppt filmerna "för att undvika missförstånd hos allmänheten om huruvida filmerna är äkta eller om det finns mer material", meddelar försvarsministeriets pressansvarig Sue Gough.

Amerikanerna kallar objekten för "oidentifierade luftfenomen". Kort sagt – de vet inte vad det är.

Vad tror experterna?

Meddelandet från marinen och Pentagon har naturligtvis väckt spekulationer om föremålen kan vara ett bevis på liv i rymden.

Det finns dock andra och mer naturliga teorier. En teori är att objekten är en del av ett topphemligt drönarprogram.

Andra spekulerar i att objekten kan vara en form av optisk illusion eller att det har varit fel på stridspiloternas utrustning. Bägge dessa teorier är dock svåra att bevisa eftersom objekten har visat sig vid flera tillfällen och dessutom setts av flera piloter.