Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

USA släpper filmer: "Oidentifierade luftfenomen" är äkta

2017 började videofilmer av mystiska flygande objekt dyka upp. Nu släpper det amerikanska försvarsdepartementet Pentagon de officiella filmerna och bekräftar därmed definitivt att de så kallade "oidentifierade luftfenomenen" är äkta. Ingen vet dock vad det är som har filmats.

Youtube

2015 fångade amerikanska stridspiloter ett antal flygande objekt med sina infraröda kameror. Det i sig är inte överraskande - förutom att objekten verkar trotsa vad som är möjligt med modern flygteknik.

De kunde exempelvis accelerera i en ytterst hög hastighet och rotera i luften utan att hamna ur kurs.

"Look at this thing! It's rotating!!" Se videon som filmades av amerikanska stridspiloter:

Totalt finns det tre filmer av objekten och när dessa dök upp i bland allmänheten 2017 och 2018 ifrågasattes deras äkthet. 2019 tillkännagav amerikanska marinen att filmerna var äkta och nu har amerikanska försvarsdepartementet Pentagon släppt de officiella videorna.

Pentagon har släppt filmerna "för att undvika missförstånd hos allmänheten om huruvida filmerna är äkta eller om det finns mer material", meddelar försvarsministeriets pressansvarig Sue Gough.

Amerikanerna kallar objekten för "oidentifierade luftfenomen". Kort sagt – de vet inte vad det är.

Vad tror experterna?

Meddelandet från marinen och Pentagon har naturligtvis väckt spekulationer om föremålen kan vara ett bevis på liv i rymden.

Det finns dock andra och mer naturliga teorier. En teori är att objekten är en del av ett topphemligt drönarprogram.

Andra spekulerar i att objekten kan vara en form av optisk illusion eller att det har varit fel på stridspiloternas utrustning. Bägge dessa teorier är dock svåra att bevisa eftersom objekten har visat sig vid flera tillfällen och dessutom setts av flera piloter.

Läs också:

Jorden

Planeter föds i tyskt torn

8 minuter
Liv i rymden

Forskare avslöjar: Här är sanningen om det mystiska rymdobjekt

18 minuter
Liv i rymden

5 myter om människor i rymden

8 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj