Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fyra ofattbara ufo-teorier

Pyramiderna har byggts av utomjordingar. Ufon kidnappar slumpmässigt utvalda människor och sädescirklar är konst skapad av främmande varelser. Här är fyra av de mest seglivade teorierna om ufon.

Jabberocky

1. Konspirationsteori: USA:s luftvapen gömmer rymdvarelser på militärbas

Area 51 ingång
© X51

År 1947 störtade ett ufo ned i Roswell, New Mexico. Amerikanska luftvapnet fraktade rester och lik från vraket till en hemlig bas i militärområdet Area 51 i delstaten Nevada.

Där har forskare sedan dess arbetat för högtryck för att bli klokare på rymdvarelserna och i synnerhet deras teknologi.

En central källa är fysikern Bob Lazar. I slutet av 1980-talet kom han fram och berättade att han hade analyserat nedstörtade ufon på en topphemlig, underjordisk bas, kallad S4. Han påstod att han i åratal hade arbetat på att ta reda på hur ufon flyger.

2. Konspirationsteori: Sädescirklar är ufo-konst

© Jabberocky

Sedan sädescirklarna dök upp för första gången i Europa på 1600-talet, har de märkliga mönstren gett upphov till otaliga fantasifulla förklaringar.

Sädescirklarnas matematiskt invecklade och exakta mönster används som argument för att människor omöjligtvis kan ligga bakom fenomenet. Teorin har fått vind i seglen, eftersom de fällda sädesstråna är böjda, i stället för avbrutna.

3. Konspirationsteori: Rymdvarelser byggde pyramiderna

© Nina Aldin Thune

Människan kan omöjligt ha byggt så fantastiska konstruktioner som pyramiderna i Egypten – och absolut inte för mer än 4000 år sedan.

Därför anser konspirationsteoretiker att pyramiderna har konstruerats av rymdvarelser som har besökt jorden.

Orsaken? Pyramiderna är i själva verket övervakningsutrustning, som gör det möjligt för rymdvarelserna att kontrollera oss.

4. Konspirationsteori: Ufon kidnappar människor till försöksdjur

© Daniela Realpe/ Pixabay

Den 5 november 1975 fördes den 22-årige skogsarbetaren Travis Walton bort av ett ufo i ett bergsområde i Arizona.

Han var försvunnen i fem dagar innan han återvände förvirrad och skrämd.

Walton mindes allt som hade hänt och berättade hur rymdvarelserna hade hållit honom fången och studerat honom. Travis Walton genomgick åtskilliga lögndetektortester och klarade dem alla – och han står fast vid sin historia än i denna dag.

Tusentals – ja kanske så många som knappt fyra miljoner människor i bara USA – kan berätta om liknande bortföranden av ufon. En del påstår till och med att de har haft ett sexuellt erfarenheter med rymdvarelserna.

Läs också:

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj