Nasa kallar till brådskande pressmöte: Ska avslöja nytt fynd

I kväll svensk tid kommer Nasa presentera ett nytt sensationellt fynd "utanför vårt solsystem". Du kan följa presskonferensen live på rymdfartsorganisationens hemsida.

Nasa är fortsatt återhållsamma med detaljer om fyndet, men avslöjar dock att det rör sig om planeter som kretsar runt andra stjärnor än solen - även kända som så kallade exoplaneter.

© Shutterstock

Nasa har gjort en upptäckt utanför vårt solsystem som de i kväll, svensk tid, kommer att avslöja mer om från huvudkvarteret i Washington, USA.

Det meddelar rymdfartsorganisationen i ett pressmeddelande.

Amerikanerna är fortfarande återhållsamma med detaljer om upptäckten, men meddelar att det handlar om planeter som kretsar runt andra stjärnor än solen – så kallade exoplaneter.

Hopp om liv

Forskare letar med ljus och lykta efter beboeliga exoplaneter som kan husera liv.

Så sent som i augusti förra året avslöjade European Southern Observatory (ESO) upptäckten av exoplaneten Proxima B, som kallas för Jorden 2.0 och som kan ha flytande vatten.

Ställ frågor direkt till Nasa

Om de senaste fynden är i samma kaliber får vi först veta i kväll klockan 19.00, svensk tid, då du själv kan följa presskonferensen via en live-sändning på Nasas egen kanal.

Följ presskonferensen här.

Du kan även ställa frågor direkt till Nasa under presskonferensen genom att använda hashtaggen #askNASATwitter.

Om du är sugen på mer kunskap om de fascinerande exoplaneterna finns det möjlighet att ställa ännu fler frågor till forskarna klockan 21.00, då Nasa håller en så kallad AMA (Ask Me Anything-session) på sidan Reddit.