Enligt de första analyserna "existerar inte månfarkosten längre efter att ha kolliderat med månens yta", meddelar Roskosmos vidare.
"Ansträngningar för att återupprätta kontakten med månfarkosten under lördagen och söndagen misslyckades", skriver Roskosmos.
Syftet med expeditionen, som inleddes i förra veckan, var att placera en landningsfarkost på månen. Det skulle bli Rysslands första återkomst till månen på nästan 50 år.
Uppskjutningen senarelades upprepade gånger, men den 11 augusti återupptog Ryssland sitt månprogram, då de skickade landningsfarkosten "Luna-25" mot månen.
"Luna-25" lyftes av den ryskdesignade bärraketen Sojuz 2.1. Uppskjutningen skedde vid Rysslands östra rymdcentrum, som ligger vid staden Vostochnij.
"Luna-25" ska göra en mjuk landning samt samla in och analysera jordprover för långsiktig vetenskaplig forskning", förklarade Roskosmos tidigare i veckan för den franska nyhetsbyrån AFP.
Enligt Reuters tros det finnas små fickor av is på månens sydpol.
Den ryska månexpeditionen befinner sig i kapplöpning med Indien, som skickade upp sin månlandare Chandrayaan-3 i förra månaden, samt mer allmänt med USA och Kina som båda har avancerade månutforskningsprogram.
Efter att president Vladimir Putin i fjol inledde sitt invasionskrig mot Ukraina meddelade det europeiska rymdorganet ESA att man avslutade samarbetet med Ryssland kring uppskjutningen av "Luna-25" och andra framtida rymdplaner.
Roskosmos chef, Jurij Borisov, har sagt att "Luna-25"-expeditionen var riskabel och under ett möte med Putin i juni förklarade han att sannolikheten att projektet skulle lyckas låg på "omkring 70 procent".