Undervattensubåt

Ubåt svävar som en helikopter

DeepFlight Dragon är inte någon vanlig ubåt. Fartyget rör sig som en helikopter i vattnet och följer obesvärat med hajar och andra havsdjur i hela sex timmar.

3 mars 2016

DeepFlight Dragon tar undervattensflygning ett steg vidare.

Fartyget kan sväva fritt och tyst i vattnet precis som en helikopter och det gör det möjligt att följa havets djur på nära håll samt att utforska skeppsvrak i lugn och ro.

Ubåt glider ljudlöst genom vattnet

Mini-ubåten är lätt att styra och kräver bara ett minimum av träning innan man kan ge sig ut på äventyr i den.

Den har naturlig flytkraft och stiger när du stänger av motorn. Ubåtens litiumbatteri ser till att du kan utforska havsdjupet snabbt, ljudlöst och miljövänligt i upp till sex timmar.

Eftersom den bara är fem meter lång och 1,9 meter bred passar den perfekt på Yachten – om man nu skulle ha råd med en sådan.

DeepFlight Dragon-ubåten i detaljer:

1. Tryckkabinen har alltid en atmosfärs tryck så att du inte riskerar att få dykarsjuka. Fartyget är mycket enkelt att köra

2. Instrumenten gör det möjligt att ställa in ett maximalt djup för ett dyk. DeepFlight Dragon kan dyka ned till 120 meter.

3. Skrovet är tillverkat av ett lätt och starkt kompositmaterial. Med sin längd på fem meter får den plats på en större båt.

4. Motorerna är elektriska och har en topphastighet på cirka 7,5 kilometer i timmen. Batterierna håller för sex timmars dykning på en laddning.

Se mer på deepflight.com

Är du mer intresserad av en SNABB ubåt?

Framtidens ubåt forsar fram genom vattnet med superkavitation och ska kunna korsa Atlanten på cirka en timme. Läs mer i vår artikel:

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: