Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Den förarlösa lastbilen intar vägarna 2021

Ett amerikanskt företag står nu klara att släppa lös självkörande lastbilar på vägarna utan att några chaufförer följer med som säkerhet.

TuSimple, Inc

Den förarlösa lastbilen är nu på väg att köra om den förarlösa personbilen. Redan i år ska det amerikanska företaget TuSimple genomföra de första försöken att släppa lös lastbilarna på vägarna, där de ska klara sig på egen hand.

Under 2020 testades de i försök där de har transporterat varor längs utvalda rutter, men då chaufförer har följt med för att kunna ta över om något skulle gå på tok.

Under 2020 genomförde företaget TuSimple sina första provkörningar med den autonoma lastbilen. En chaufför följde dock med för säkerhets skull.

© TuSimple, Inc

Det finns flera skäl till att självkörande lastbilar är på väg att lägga sig i täten. Först och främst är deras rutter fastlagda i förväg, och de kör större delen av tiden på motorvägar och huvudleder, där trafiken är enklast.

Dessutom är lastbilarnas storlek en fördel. Det finns mer plats för de datorer och sensorer som fordonet behöver för att kunna orientera sig.

Slutligen kan sensorerna placeras högre upp på en lastbil, vilket ger längre sikt och bättre överblick.

🎬 VIDEO: Se presentationen av den autonoma lastbilen

TuSimples lastbilar orienterar sig med hjälp av optiska kameror, radar och så kallad lidar, som fungerar som radar fast med ljusvågor i stället för radiovågor.

Systemet ger en sikt på en kilometer eller cirka dubbelt så långt som en chaufför kan orientera sig.

Lastbilens sikt skapas av radar, lidar och optiska kameror. Lidarn (ljusblå) sträcker sig 200 meter framåt, radarn (grön) sträcker sig 300 meter framåt, medan de optiska kamerorna (orange) ser 1000 meter framåt eller cirka dubbelt så långt som en chaufför.

© TuSimple, Inc

Samtidigt är den autonoma lastbilens reaktionstid enligt TuSimple 15 gånger kortare, och den datorstyrda färden mer flytande med färre inbromsningar och filbyten.

Det ger mindre slitage på däcken och en bränslebesparing på cirka tio procent. Dessutom minskar fraktkostnaderna med 40 procent, eftersom chaufförens lön också sparas in.

Om de nya försöken faller väl ut, räknar företaget med att sätta minst 50 autonoma lastbilar i kommersiell drift 2024.

Läs också:

Bilar

Gör vätebilar vägarna hala?

1 minut
Lilium Jet
Bilar

Den här framtidsbilen flyger redan

1 minut
Bilar

Nu blir din campingvagn genomskinlig

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj