4 gadgets, der forsøder sommeren

Fyra smarta sommarprylar

När solen skiner finns det inget bättre än att utföra aktiviteter utomhus. Eller ännu bättre: Att göra det med sommarens mest innovativa prylar

31 maj 2016

Vädret bjuder in til utomhusaktiviteter men oavsett om du ska surfa eller campa kan du använda de här fyra prylarna för att göra det roligare:

1. Armband med räddningsväst

Handtaget löser ut patronen med koldioxid, som blåser upp luftkudden.

Oavsett om du surfar, simmar eller är ute i en kajak är KINGII en praktisk säkerhetsutrustning. Den lilla luftkudden är inbyggd i ett armband – bara att ta på. Är olyckan framme behöver du endast dra i handtaget på armbandet så utlöses en liten koldioxidpatron.

Den tillför luft till Kingiis luftkudde så att den kan hålla dig ovanför vattnet fram tills hjälpen kommer.

2. Ljusreglerande solglasögon

Glasögonen har även en manuell funktion – du kan styra färgen genom att trycka på skalmen.

Ibland är det skuggigt på cykelturen och i nästa sekund strålar solen. CTRL ONE är ett par smarta solglasögon som på egen hand korrigerar glaset beroende på hur ljuset förändra. Detta tack vare glasögonens så kallade fotokromatiska glas, som reagerar på UV-ljus.

Om solen plötsligt bryter fram blir glasen mörka och när du kör in i skuggan så blir de ljusa igen.

3. Lampa som anpassar sig

Lampans sju superstarka LED-dioder kan lysa upp föremål på långt håll.

Med den nya LUXOR 2-ficklampan blir det lättare att se i mörkret.

Med hjälp av tre inbyggda accelerometrar kan lampan registrera vad den riktas mot. Om du till exempel pekar lampan mot ett föremål långt bort anpassar den de sju LED-dioderna så att de skickar iväg en smal och koncentrerad ljusstråle.

4. Solcellstält

Två solpaneler på tältets tak ger ström till telefonen i ödemarken.

Nu tillhör den primitiva tältresan dåtiden. Tältet CINCH! får lätt plats i en ryggsäck så att du kan bära det på ryggen. Tältet slår upp sig själv på bara några sekunder.

Uppfinnaren bakom tältet köper inte tanken om att livet i ett tält måste vara strömlöst. Därför finns det solpaneler installerade på taket och ett litet batteri som lagrar energi från solen.

Tältet har även ett vattenisolerat uttag med sladd så att du alltid kan ladda din telefon. Det finns heller ingen anledning att ligga i mörker när solen har gått ned. I kittet medföljer en LED-lampa som kan hänga i tälttaket.

Låt dig inspireras av fler sommarprylar här.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: