Svømning gadgets

4 smarta sportprylar

Oavsett om du spelar basket, springer, simmar eller promenerar kan de här smarta sportprylarna hjälpa dig att göra idrottsupplevelsen bättre.

1 september 2016

1. Bollen blir din tränare

En inbyggd röst i appen berömmer dig när du sätter bollen i korgen. Foto: WILSON

Nu behöver du aldrig mer spela ensam. Basketbollen WILSON X kan kopplas till en app som har en inbyggd tränarröst. Tekniken i bollen mäter om du sätter i bollen i nätet eller träffar vid sidan om, och rösten från tränaren kommer med kommentarer på vägen. Bollen registrerar alla dina kast i appen så att du kan se hur du kan bli bättre.

2. Tröja mäter din hjärtrytm

En trådlös svart låda skickar träningsdata till din telefon. Foto: Ralph Lauren

Modejätten Ralph Lauren har lanserat en intelligent sporttröja. THE POLOTECH SHIRT har små silverfiber invävda som registrerar din hjärtrytm, hur många steg du har tagit, din förbränning och hur djupa dina andetag är. En svart låda under bröstet skickar all data direkt via Bluetooth till iPhone eller Apple Watch. Tröjan är sydd med osynliga sömmar så att de inte ger upphov till obehag under träningen.

3. Flaskan säger till när du ska dricka

H2O-PAL är vattenflaskan som håller koll på vätskeintaget och ser till att du inte lider av vätskebrist. En trådlös sensor i botten av flaskan synkroniserar med din smartmobil varje gång du lyfter flaskan för att ta en klunk. Den kan också påminna dig om att du ska dricka genom att skicka påminnelser via en app. På så sätt får du utan svårighet i dig önskad mängd vatten varje dag.

4. Lyssna på musik medan du simmar

Kuai kombinerer både sportsur, smartphone og pulsrem. Foto: KUAI

En simmare med hörlurar i vattnet är en mycket ovanlig syn. Men det ändrar hörlurarna KUAI på. Hörlurarna är vattentäta och fungerar ända ned till tre meters djup. Men det är bara en av Kuais funktioner. Hörlurarna har pulsmätare, inbyggd tränarröst, accelerometer samt ett minneskort på åtta MB som du kan ladda med musik att lyssna på under träningen. Det gör att du slipper ta med dig din smartmobil på löprundan – och förhindrar att mobilen hamnar i bassängen. Kuais batteri håller i upp till sju timmar.

Läs mer: 4 coola prylar till ditt hem

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: