Potteplanter under vask

4 coola prylar till hemmet

Telefonstyrd övervakningskamera, självvattnande kruka och digitalt lås på dörren - varenda hörn i hemmet kan bli smartare med digitala lösningar.

3 augusti 2016

1. Telefonstyrd kamera

Håll ett vakande öga på objudna gäster med den här diskreta kameran som du kan styra från din smartmobil. Foto: MYFOX.

Med övervakningssystemet MYFOX kan du övervaka ditt hem från din smartmobil. Du kan till exempel hålla koll på objudna gäster, och med en inbyggd tvåvägshögtalare kan du tala genom högtalarna om du befinner dig någon annanstans. I den tillhörande appen kan du se om kameran har registrerat rörelser automatiskt – och gå tillbaka i filmen och se vad som hände.

2. Självvattnade kruka

Krukan PLANTY gör det tråkiga arbetet med att hålla liv i växterna. Foto: NTHING.

PLANTY säkrar dina växters överlevnad. Med hjälp av sensorer håller krukan ett öga på ljuset, luftens temperatur och jordens fuktighet. Med hjälp av ett enkelt klick i den tillhörande appen kan du vattna växten även om du inte är hemma och du kan se om den kanske står för kallt. Förutom sensorer har Planty en inbyggd vattentank, Wi-Fi och en USB-port som ger ström till krukan.

3. Diskret luftkonditionering

Aggregatet är bara 15 centimeter högt och lätt att montera i fönstret. Foto: NORIA.

Mindre, lättare och tystare. Det är de tre saker som företaget Likuma Labs nya luftkonditioneringslösning utlovar. NORIA är liten till storleken men kan kyla ned ett rum på upp till 15 kvadratmeter med en sval bris riktad mot taket för att ge bästa klimat. Den 14 kilo tunga apparaten är lätt att fästa och lätt att ta bort, så att du bara behöver ha den framme när det är varmt. På vintern är den enkel att gömma under sängen.

4. Smart lås till dörren

Låset registrerar exakt när någon öppnar och stänger. Foto: CANDY HOUSE.

Med SESAME blir nycklarna överflödiga. Med det här smarta låset är telefonen din nya husnyckel. Den smidiga Sesame installeras lätt genom att den placeras ovanpå dörrens originallås. Därefter kan du, via telefonen, se vem som har gått in genom dörren. Du kan själv bestämma vem som kan låsa upp dörren och du kan kolla om du kom ihåg att låsa dörren när du är på tåget. Sesame kan också röststyras och du kan ställa in den så att den låser upp dörren när du knackar ditt personliga "knack" på dörren.

Bygg dina egna virtual reality-glasögon

Om du inte har provat Virtual Reality än är det på tiden att hoppa på det - och det är faktiskt riktigt billigt och enkelt att komma igång.

Läs om hur du själv kan bygga den häftiga prylen i artikeln här.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: