gadget tøj

4 coola prylar till din garderob

Tekniken har i lugn och ro smugit sig in garderoben - vad sägs om en värmereglerande jacka eller ett paraply som håller koll på vädret för dig?

1 september 2016

1. Smart luvtröja ger massage

Luvtröjan från AIRAWEAR stramar åt rätt hårt när du tar på den: Inuti tröjan gömmer sig en åtsittande väst som är utrustad med luftkuddar på strategiskt placerade punkter. Luftkuddarna aktiveras via en app. De blåses upp och trycker på utvalda delar av kroppen. Appen styr även styrkan och var någonstans massagen ska utföras.

2. Guldarmband fungerar som överfallslarm

Aldrig har det varit mer elegant att be om hjälp. WISEWEAR är ett 18-karats guldarmband som är kopplat till din smartmobil. Det vibrerar när du får ett sms, det kan användas för att registrera din kaloriförbrukning vid träning och om du bli överfallen är det bara att trycka på armbandet. Då skickas ett sms med vädjan om hjälp och gps-koordinater till de kontakter som du har valt.

3. Jacka reglerar temperaturen

Via en app styr du vilka av de olika värmezonerna som ska aktiveras. Foto: Flexwarm.

Ombytligt väder gör det svårt att klä sig rätt. Men det problemet löser den här nya jackan. FLEXWARM har inbyggda värmeelement som reglerar vilken temperatur din jacka ska ha. De fyra elementen är placerade på ryggen, bröstet och vid ärmsluten. Du reglerar temperaturen via din smartmobil och där väljer du bland annat hur mycket elementen ska värma beroende på hur varmt du vill ha det.

4. Paraplyet håller koll på vädret

Paraplyet påminner dig om att ta med det om det ska börja regna. Foto: Oombrella

Den transparenta skärmen på OOMBRELLA skapar en illusion av att du går under ett norrsken. Men det är långt ifrån det mest imponerande med paraplyet. I handtaget sitter ett chip som är kopplat till andra paraplyer av samma slag. Chipet mäter vädret när paraplyet tas med ut och skickar den insamlade informationen till övriga paraplyer i nätverket. På så sätt kan Oombrella få fram en superlokal väderprognos – och om regnet är på väg skickar det ett sms till din telefon om att du ska komma ihåg paraplyet.

Hämta inspiration till flera coola prylar här

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: