Sådan flyver du din drone

Så flyger du din drönare

I dag kan alla få tillgång till avancerad drönarteknik som tidigare var förbehållen militärens experter. Och med ett par enkla knep kan alla bli flygaress.

27 juli 2016

Drönare kan vara svåra att styra i blåsväder. Därför bör du om möjligt välja en dag med svag vind när du ska flyga utomhus med din drönare.

Om du vill flyga inom en flygplats kontrollzon eller flyger på någons uppdrag behöver du söka tillstånd från Transportstyrelsen.

4 REGLER FOR DRÖNARFLYGNING:

1. Sök tillstånd om du flyger inom en flygplats kontrollzon.2. Du måste hela tiden kunna se din drönare. Låt den inte flyga högre än 120 meter eller längre än 500 meter bort. 3. Håll avstånd till både människor och djur.4. Visa hänsyn och sprid inte bilder av personer som inte har gett sitt samtycke.

Flyg inte över folkmassor och håll koll på de restriktionsområden där det är förbjudet tat flyga, till exempel över fängelser och kärnkraftverk.

Drönare är som flygande smartmobiler

Drönare är i själva verket flygande smartmobiler.

Flera av de komponenter som håller dem på rätt kurs sitter också i våra små fickdatorer, och utvecklingen inom telefonin har pressat ned priserna på elektroniken, så att drönare kan tillverkas för en bråkdel av vad det kostade för bara ett par år sedan.

Ta körkort till din drönare

Illustrerad Vetenskap ger dig de viktigaste lektionerna i hur du bäst navigerar med din drönare – oavsett om det är en mindrönare, hobbydrönare eller en professionell drönare.

Läs mer i den här artikeln:

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: