Drone renseri

5 häpnadsväckande sätt att använda drönare på

Är du trött på att hämta dina egna drinkar, snabbmat eller kläderna på kemtvätt? Misströsta inge, för flera företag levererar varor med drönare. Se exempel på nya sätt att använda drönare här.

22 oktober 2014 av Anne Lykke

1) Alkohol levererat av flygande bartendrar

Ett utomhusdiskotek i Las Vegas har börjat använda drönare till att servera drinkar till törstiga gäster. Ursprungligen köptes drönaren in för att ta bilder av festen från luften, men nattklubbens ägare beslutade sig för att använda dem till att servera flaskor till gästerna. Ägarna fick idén till flaskserveringen när de upptäckte att drönaren var kapabel till att bära upp till 5,5 kg.

Drönarservicen erbjuds dock bara till kunder som spenderar över 20 000 dollar.

2) Kemtvätt levererar tvätten med drönare

En nytvättad skjorta fladdrar i vinden framför Manayunk Cleaners i Philadelphia, USA. Skjortan bärs av en fjärrstyrd drönare som strax därefter transporterar skjortan till kunden. Idémannen bakom drönarkemtvätten Harout Vartanian har köpt en DJI Phantom rotor-drönare som ursprungligen är designad till att ta luftfoton.

Det krävs dock fortfarande två människor - en spejare och en förare - för att fullföra en leverans. Drönaren är relativt liten och kan därför bara bära en till två skjortor åt gången. Planen är dock att skaffa en större och starkare drönare som kan bära 2-5 kilo kläder.

3) Mexikansk mat slår

Ett företag kallat Burrito Bombers levererar mexikansk mat från luften, framförallt rullade pannkakor, kallade burritos. Matrullen packas i ett rör och spänns fast på en drönare och skickas iväg. Maten skjuts ut ur röret och svävar ner till kunden i en fallskärm.

4) Fria till din hjärtevän med en drönare

En man i USA skickade i väg sin drönare med en vigselring. Drönaren med en dyrbara lasten ankom till den plats där mannen skulle fria till sin flickvän. Den lilla flygande hjälparen var samtidigt kameraman och förevigade det romantiska ögonblicket på film.

5) Flygande blommor till frugan

Ett blomsterbudsföretag i USA har försökt sig på att leverera blommor från luften. De amerikanska myndigheterna har dock satt stopp för flygande buketter, då varje enskild leverans med drönare måste godkännas av myndigheterna.

Läs mer: Få en överblick över alla artiklar om drönare.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: