Är du på jakt efter en toppmodern cykel, med extra smarta tekniska lösningar, ska du läsa vidare här.
Jag har samlat tre av dagens läckraste elcyklar med avancerad high-tech, som samtidigt har ett överkomligt pris.
Ny spalt serverar veckans största tekniknyheter

Spaltens författare är Nicolai Franck, teknikexpert med stor kunskap inom teknik, prylar, internet och digitala tjänster.
Detta är en oberoende spalt, inget företag har betalat för att deras produkter ska omnämnas.
1. Cowboy 4 & 4ST

Det har hänt mycket sedan en elcykel innebar att ett klumpigt batteri satt på pakethållaren till en ännu klumpigare konventionell cykel – till den strömlinjeformade elcykeldesign som Cowboy släpper på marknaden i dag.
Tiden har sedan länge sprungit ifrån klumpiga elcyklar med ett jättebatteri på pakethållaren.
En av tidens kanske mest väldesignade elcyklar är Cowboy 4, som kommer från det belgiska företag som bara heter Cowboy.
Förutom att cykeln är riktigt snygg är den fullproppad med intressant och toppmodern teknik.
Du kan exempelvis låsa upp cykeln automatiskt bara genom att närma dig den med din telefon i fickan. Den fungerar alltså i grova drag ungefär som en Tesla.

En dedikerad app är ett måste till moderna elcyklar och i det avseendet gör Cowboy oss inte besvikna.
Den tillhörande appen är samtidigt fullspäckad med smarta funktioner.
Allt från statistik över dina cykelturer, till väderprognoser innan du beger dig hemifrån på morgonen och steg-för-steg-navigation om du behöver hitta rätt väg.
Telefonen monteras på styret i en speciell "cockpit" och laddar dessutom upp telefonen medan du cyklar.

Med trådlös uppladning och direkt integration mellan din mobil och elcykeln intar Cowboy i tätposition.
Appen innehåller dessutom ett flertal säkerhetsfunktioner.
Telefonen kan exempelvis själv ringa efter hjälp om du kraschar med din cykel. Skulle cykeltjuven vara i farten kan de också spåra din cykel via den inbyggda gps-sändaren.
Batteriet är elegant integrerat i ramen, men kan lätt avmonteras så att du kan ladda det inomhus.
Cowboy 4 har en räckvidd på cirka 70 kilometer på en uppladdning. Den går även att få i en 4 ST-version (en del kanske kallar det en dammodell), vilken man kliver på genom ramen och sitter mer tillbakalutat.

Den läckra Comboy 4 finns också i en "dammodell" (modell ST4) med låg påstigning och högre placerat styre.
De första versionerna av Cowboy 4 levereras till hösten, men kan förbeställas redan nu. Cyklarna kan dock ännu inte levereras till Skandinavien.
2. VanMoof S3 & X3

Nederländska VanMoof har lyckats med att totalt integrera batteriet i ramen och uppnått en extremt stilren design... men med en liten utmaning.
Cowboys kanske största konkurrent är nederländska VanMoof och deras två modeller S3 och X3.
Både designspråket (på herrcyklerna) och de avancerade funktionerna är liknar i mångt och mycket Cowboys, men med en ganska markant skillnad.
Du kan inte ta loss batteriet från VanMoof, eftersom det är helt integrerat i ramen. Så du måste antingen ladda upp cykeln på gatan, i carporten eller ta med den inomhus när batteriet behöver tanka energi.
VanMoof har dock nyligen utvecklat en powerbank som lätt kan på- och avmonteras, så att man kommer runt problemet med utomhusladdning. Samtidigt kan powerbanken ge upp till 100 kilometers extra räckvidd.

Powerbanken ger 100 kilometers extra räckvidd och löser uppladdningsproblemen med det integrerade batteriet.
Ett coolt inslag i VanMoof är att man kan lägga in cykeln i Apples "Find My"-app.
Det vill säga att du alltid kan lokalisera din cykel om den skulle komma på avvägar på samma sätt som om du har tappat bort din mobiltelefon eller någon av Apples nya AirTags.

STÖLDSÄKER: Spårningen av VanMoof-elcykeln är så bra att företaget garanterar dig en ny cykel om de inte lyckas lokalisera din stulna cykel inom 14 dagar.
Det nederländska elcykelföretaget erbjuder också en speciell stöldsäkerhetstjänst. Blir din cykel stulen och VanMoof inte hittar den inom 14 dagar, så ger de dig en ny likadan cykel som den du hade.
VanMoof har nyligen expanderat antalet länder de levererar till. Det innebär att de nu levererar till de flesta nordiska länderna.
3. Veloretti

Veloretti är ny på elcykelmarknaden och då blir det retro för hela slanten utan att kompromissa med tekniken.
Medan både Cowboy och VanMoof har medverkat i att definiera hur smarta elektriska cyklar ska designas, så har nederländska Veloretti hittills bara tillverkat traditionella cyklar.
Men nu är tiden inne för de första elektriska Veloretti-cyklarna, som har fått namnet Electric Ivy och Electric Ace.
Speciellt dammodellen Ivy har ett mer utpräglat retro-utseende än Cowboy och VanMoof. Men under ytan döljer sig en lika toppmodern elcykel.
Cykeln bjuder precis som de två ovan nämnda cyklarna en automatisk växling som växlar upp eller ned beroende på hur hårt du trampar.
Dessutom har den klassiska oljesmorda cykelkedjan kastats på soptippen, och ersatts med en rem av kol.
Velorettis elcyklar kan också koppla upp sig till din telefon och du får även här gps-spårning, stöd till Apples Find My, navigation och en dashboard med översikt över dina cykeldata.
I bästa Tesla-stil kan cykeln ta emot "over-the-air updates", så att nya funktioner kan läggas till efter köp via en integrerad 4G-förbindelse.

Nu är det slut med cykelolja, smorda kedjor, knastrande växling och svarta fingrar. En drivrem av kol och den automatiska växlingen är dina nya bästa vänner.
Veloretti har dock ett litet ess i ärmen, som de båda andra cyklarna inte har.
På styret finns en liten integrerad skärm som kopplar upp din telefon via Bluetooth.
Det innebär att du kan ha kvar telefonen i fickan och ändå använda dig av Veloretti-appens funktioner – som exempelvis att få lättlästa väganvisningar medan du cyklar.
Precis som på Cowboy kan Velorettis batterier avmonteras och laddas upp inomhus. Med fullt laddat batteri kan du cykla upp till 120 kilometer.
Velorettis elcyklar säljs inledningsvis bara i Nederländerna, Belgien och Tyskland. Men som tur är står de nordiska länderna näst på tur.
Varför dessa tre?
Gemensamt för de tre cyklar jag har inkluderat här är att de inte enbart är elektriska.
De använder alla möjligheten att utveckla appar och tjänster som gör dem smartare och roligare för personer (som jag) som gillar att leka med tekniska prylar.
Precis som senaste elbilarna är de här tre cyklarna nära att bli datorer, i vilka program- och maskinvara i gemenskap skapar upplevelsen.
Alla tre har automatisk växling, en kedja som har bytts ut mot enb kolrem , samt LED-lampor som är integrerade i cykeln. De är byggda för framtiden och inte som en elektrisk version av gårdagens cyklar.
Designmässigt är de vackrare än de flesta elcyklar man ser i gatubilden just nu. Och om man är beredd att lägga ut 23-26 000 kronor för en cykel, så skadar det ju inte om cykeln dessutom är riktigt tjusig.
Men viktigast av allt är att både Cowboy och VanMoof har fått riktigt bra betyg och cyklarna fortsätter att förbättras.
Velorettis elcyklar är splitter nya och har precis lanserats till försäljning. Men även de har fått fina lovord i de första testerna.
Jag ser dock redan fram emot att följa med när de nya cyklarna kommer ut på gatorna. För elcyklar bör på våra breddgrader spela en lika stor roll för elektrifieringen av vår transport som bilarna gör.