Som en mix mellan en racerbil och en drönare är Maca S11 redo att lyfta lodrätt från marken och fara genom luften rakt över vägen med en topphastighet på 250 km/h utan mänskliga händer på ratten.
Självstyrande från en instrumentbräda fullproppad med artificiell intelligens flyger den så kallade carcoptern från A till B med hjälp av bränsleceller, en aerodynamisk design med sex propellrar och sex kameror till navigering.
Den flygande bilen är dessutom koldioxidneutral enligt den franska tillverkaren Maca Flight.
Flygande bilar har fått luft under vingarna på flera platser på kartan och Maca S11 ska med sin längd på sju meter och matchvikt på drygt 450 kilo senare i år genomgå flera tester på en fransk racerbana.
Produktionen väntas börja säljas 2023 med en prislapp på åtta miljoner kronor, om allt går som det ska.
Den flygande bilen har nyligen presenterats på CES-mässan (Consumer Electronics Show) i Las Vegas, som sin vana trogen kickstartar teknikåret med nya smarta tv-apparater, telefoner, headsets, prylar i alla storlekar och programvara i alla färger.
Här får du ett urval ur teknikmässans andra fiffiga uppfinningar och visioner för 2022.
Osynligt stängsel skyddar både hund och möbler
Smutsar din hund ned möblerna eller älskar den bara att angripa dina prydnadskuddar, så finns det redan hjälp att få.
Nu kan du placera sensorn Tagz , stor som ett kreditkort, under soffkudden, i sängen eller var som helst där din hund inte får nosa eller göra något än värre.
Tagz är det senaste tillbehöret till ett smart hundhalsband som först lanserades 2016 av företaget Wagz.
Om hundhalsbandet kommer i närheten av sensorn Tagz sänder halsbandet ut varningssignaler som ultraljud, som det mänskliga örat inte kan uppfatta, men som får hunden att tänka om.
Ljudsignalerna är harmlösa för vovvar men samtidigt tillräckligt besvärande för att "distrahera hunden från det aktuella beteendet", förklarar en talesperson från Wagz.
Med ett varningsavstånd på ned till en meter mellan Tagz-sensorn och halsbandet kan du alltså sätta upp ett osynligt stängsel, så att nyfikna nosar hålla borta från ömtåliga eller farliga platser i hemmet.
Självkörande traktor klarar allt på fälten
Traktortillverkaren John Deere har visat upp sin första helautomatiska traktor som kan plöja på egen hand, så länge den får rätt gps-koordinater inknappade på en karta i sin dator.
Den självkörande maskinen kan sedan så eller skörda dygnet runt, eftersom sex dubbelkameror och andra sensorer är traktorns ögon på fälten, så att eventuella hinder kan uppfattas, analyseras och undvikas.
Vill en jordbrukare uppdatera sin traktors rutt och uppgifter kan den flera ton tunga maskinen omdirigeras med ögonblicklig verkan från traktorappen på en smartmobil.
Bitande barnrobot tränar tandläkare
Barnroboten Pedia Roid är byggd för att bita, sparka och skrika av både smärta och rädsla för att träna tandläkarstudenter inför svåra situationer med rädda barn i tandläkarstolen.
Den japanska tillverkaren Tmsuk har även gjort det möjligt för den 110 centimeter höga Pedia Roid att vända fram ögonvitorna och vifta med armarna.
Räcker inte det, kan roboten byta hudfärg, simulera kräkningar och blöda med artificiellt blod beroende på vad de blivande tandläkarna behöver tränas på.
Bil byter färg med elektriskt bläck
Har du tröttnat på färgen på din vita bil kan du måla den svart genom att trycka på en knapp.
Det är filosofin bakom BMW:s senaste bil, iX Flow, som har belagts med yta av så kallat elektriskt bläck, som känns igen från e-läsare som Kindle. Bilen finns att köpa i färgerna vit, grå och svart.
Se själv när BMW:s ingenjörer och designers presenterar och förklarar den färgväxlande framtidsbilen: