Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

nb_u12 Googlefeud
Teknik

Nytt spel: Gissa Googles meningar

Ett nytt spel från Google låter dig tävla mot sökmotorns algoritmer och gissa vilka olika sökalternativ som sökfältet kommer föreslå dig.

Google har en vana att avsluta dina meningar när du utför en sökning. Exempelvis föreslår sökmotorn att avsluta din sökning på "Jag älskar att..." med ...drömma, ...sticka eller ...resa ensam.

Runt den egenskapen har den amerikanska internetjätten utvecklat ett spel. Här gäller det att du istället ska avsluta Googles sökningar. Du blir bedömd utifrån hur nära du kommer det verklighetens Google föreslår.

Inte lätt att förutsäga Google

Svårighetsgraden är rätt hög, för det är inte enkla metoder Google använder när dina sökningar avslutas. Utöver att ta hänsyn till vad du själv har sökt på tidigare är det massor av andra parametrar som spelar in.

Först och främst är Googles "autospelling"-motor baserad på antalet sökningar. Ju oftare det söks på något visst, desto högre upp i ditt sökfält kommer det dyka upp. Men även geografin spelar roll. Det skiljer sig nämligen från land till land, och ibland från stad till stad, vad sökmotorn föreslår.

Hatiska sökningar tas bort

Därutöver tas det hänsyn till om det finns aktuella händelser som är viktiga, och så är Google även bra på att ta bort sökalternativt som är diskriminerande och fientliga mot enskilda folkslag. Censuren gäller dock inte på samma sätt för religioner.

Spelet finns än så länge bara på engelska.

Du kan själv vara med och gissa genom att klicka här

Läs också:

Konstgjord intelligens

Googles artificiella intelligens förutspår framtiden

1 minut
Konstgjord intelligens

Googles artificiella intelligens gör sig smartare på egen hand

1 minut
Solsystemet

Häng med Google Maps till avlägsna planeter och månar

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj