Nytt spel: Gissa Googles meningar

Ett nytt spel från Google låter dig tävla mot sökmotorns algoritmer och gissa vilka olika sökalternativ som sökfältet kommer föreslå dig.

nb_u12 Googlefeud

Google har en vana att avsluta dina meningar när du utför en sökning. Exempelvis föreslår sökmotorn att avsluta din sökning på "Jag älskar att..." med ...drömma, ...sticka eller ...resa ensam.

Runt den egenskapen har den amerikanska internetjätten utvecklat ett spel. Här gäller det att du istället ska avsluta Googles sökningar. Du blir bedömd utifrån hur nära du kommer det verklighetens Google föreslår.

Inte lätt att förutsäga Google

Svårighetsgraden är rätt hög, för det är inte enkla metoder Google använder när dina sökningar avslutas. Utöver att ta hänsyn till vad du själv har sökt på tidigare är det massor av andra parametrar som spelar in.

Först och främst är Googles "autospelling"-motor baserad på antalet sökningar. Ju oftare det söks på något visst, desto högre upp i ditt sökfält kommer det dyka upp. Men även geografin spelar roll. Det skiljer sig nämligen från land till land, och ibland från stad till stad, vad sökmotorn föreslår.

Hatiska sökningar tas bort

Därutöver tas det hänsyn till om det finns aktuella händelser som är viktiga, och så är Google även bra på att ta bort sökalternativt som är diskriminerande och fientliga mot enskilda folkslag. Censuren gäller dock inte på samma sätt för religioner.

Spelet finns än så länge bara på engelska.

Du kan själv vara med och gissa genom att klicka här