Så tillverkar man pulverkaffe i fyra steg

När kaffebönorna är rostade och malda bryggs de till ett starkt extrakt. Kaffet vidarebehandlas tills det bildas de små, torra korn som du brygger ditt pulverkaffe på.

När kaffebönorna är rostade och malda bryggs de till ett starkt extrakt. Kaffet vidarebehandlas tills det bildas de små, torra korn som du brygger ditt pulverkaffe på.

Jørgen Stamp

©

Steg 1:

De bästa gröna bönorna väljs ut, blandas och rostas, så att de hårdnar och får den välkända bruna färgen. Bönorna mals precis som de bönor som används till filterkaffe.

©

Steg 2:

Kaffet hälls i en rad sammankopplade cylindrar, som man skickar varmt vatten igenom. Kaffevätskan blir gradvis starkare och är till slut ett koncentrerat extrakt.

©

Steg 3:

Kaffeextraktet sprutas in upptill i en cylinder och sprejtorkas i en varm, nedåtgående luftström. Torkade kaffekorn faller till botten.

©

Steg 4:

De torkade pulverkornen samlas och fuktas med vatten, så att de klumpas samman. Sedan silas de, så att lika stora korn hamnar i burken med pulverkaffe.