Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så tillverkar man pulverkaffe i fyra steg

När kaffebönorna är rostade och malda bryggs de till ett starkt extrakt. Kaffet vidarebehandlas tills det bildas de små, torra korn som du brygger ditt pulverkaffe på.

Jørgen Stamp

Steg 1:

De bästa gröna bönorna väljs ut, blandas och rostas, så att de hårdnar och får den välkända bruna färgen. Bönorna mals precis som de bönor som används till filterkaffe.

Steg 2:

Kaffet hälls i en rad sammankopplade cylindrar, som man skickar varmt vatten igenom. Kaffevätskan blir gradvis starkare och är till slut ett koncentrerat extrakt.

Steg 3:

Kaffeextraktet sprutas in upptill i en cylinder och sprejtorkas i en varm, nedåtgående luftström. Torkade kaffekorn faller till botten.

Steg 4:

De torkade pulverkornen samlas och fuktas med vatten, så att de klumpas samman. Sedan silas de, så att lika stora korn hamnar i burken med pulverkaffe.

Läs också:

coronavirus
Sjukdomar

Coronaviruset uppdatering: Få en överblick här

65 minuter
Batterier

MYT ELLER FAKTA: Är elbilar VERKLIGEN bättre för miljön?

4 minuter
Livsmedel

Så gör man lakrits

1 minut

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj