För första gången någonsin har laboratorieodlat kycklingkött godkänts för försäljning i Singapore.
Köttet odlas av muskelceller som tas från biopsier på levande kycklingar. Djuren behöver således inte slaktas för att förse den asiatiska staden med chicken nuggets. Alla näringsämnen som behövs för att odla köttcellerna i stora bioreaktorer kommer dessutom från växter.
Kycklingkött blir dyrare än en "vanlig" kvalitetskyckling eftersom kostnaden för att odla kött i ett laboratorium fortfarande är hög. Men leverantören - det amerikanska företaget Eat Just - förväntar sig att priset kommer att falla när den syntetiska köttmarknaden börjar växa.
Kött leder till mer koldioxidutsläpp
Utvecklingen av laboratorieproducerat kött måste ses i sammanhanget av en växande medvetenhet om att vi - världens människor - äter mer kött än klimatet klarar.
Men om vi ställde om våra marker och vår livsmedelsproduktion till att vara mer växtbaserad skulle vårt totala koldioxidutsläpp reduceras avsevärt.
Förra året publicerade FN:s klimatpanel en specialrapport som pekar på att vi kan reducera våra globala utsläpp av växthusgaser med upp emot åtta gigaton per år från och med år 2050 om vi övergår helt till växtbaserad kost.
I dag släpper vi ut cirka 33 gigaton koldioxid varje år och en minskning på åtta gigaton skulle motsvara en reduktion på 24 procent