Railgun är marinens nya elektromagnetiska vapen

Den amerikanska marinen håller på att utveckla en så kallad railgun, en elektromagnetisk kanon, som kan affyra projektiler med extremt hög hastighet. Stark ström skapar två kraftiga magnetfält som skjuter iväg en projektil med upp till sju gånger ljudets hastighet.

VIDEO: Elektrokanon avfyrar projektil med överljudshastighet:

Den 10-20 kilo tunga projektilen innehåller inga sprängämnen, men är lika effektiv som vanliga missiler enbart på grund av dess hastighet. Kraften vid nedslaget är så stor att den kinetiska energin krossar allt som projektilen träffar.

Vapen med laserstrålar är på väg

Ett annat vapen som den amerikanska marinen testar är LaWS - eller Laser Weapon System. Under däck produceras sex laserstrålar som samlas i ett kanonlopp och fokuseras mot mål på vattnet eller i luften.

VIDEO: Laserkanon tillintetgör inkommande mål:

Prickskyttar får dödligt vapen: Den guidade projektilen

Nu har prickskyttarna inte längre någon ursäkt för att inte träffa sitt mål: En ny kula kan byta riktning upp emot 30 gånger i sekunden.

Längst fram på kulan finns en sensor som låter projektilen rida på ryggen på en laserstråle. Det innebär att så länge laserstrålen pekar på målet kommer kulan alltid att träffa mitt i prick.

VIDEO: Intelligent kula byter håll i luften:

Vetenskapen utvecklar framtidens vapen

Ny krigsteknik verkar vid en första anblick oundvikligen dödande. Men intelligente krigsmaskiner kan faktiskt komma att rädda tusentals människoliv eftersom de enbart träffar fiendens gömställen och inte civila mål. Läs hela artikeln här: