Ny teknik ger tunnelborrar en sjätte växel

Ett nätverk av biltullar i 30 skikt kan lösa storstädernas trafikkaos, tror miljardären Elon Musk. Men borrmaskinerna är för långsamma och för dyra i drift för att klara uppgiften, så nu ska marken göras mjuk med hjälp av kraftfulla mikrovågskanoner.

© The Boring Company

Under årtionde har byggnaderna blivit allt högre i storstäderna för att kunna göra plats för fler människor.

Men vägsystemen är dock fortsatt tvådimensionella och därför har det uppståt ett problem: Det finns plats för fler människor i byggnaderna än vad det finns plats på vägarna som de måste transportera sig dit på.

I de trängsta storstäderna är förseningarna i trafiken uppe i 50 procent, vilket innebär att en resa som vanligtvis tar en timme utan köer i genomsnitt tar en och en halv timme.

Miljardär vill gräva tunnlar i 30 skikt

Det problemet vill miljardären och entreprenören Elon Musk lösa genom att gräva – många – tunnlar.

Hans tanke är att det skapas luft i trafiken så fort vägnätet, precis som höghusen, utvidgas i en tredje dimension.

Därför har han, i sin hemstad Los Angeles i USA, börjat gräva en tunnel som så småningom ska vara en del av ett gigantiskt underjordiskt nätverk med tunnlar i mer än 30 skikt.

Där ska bilarna skjutas iväg på magnetiska slädar i 200 kilometer i timmen, så att en resa från ena änden av staden till den andra bara tar fem minuter. Se mer om Musks vision här:

Mikrovågor gör stenen mjuk

Dagens tunnelborrmaskiner är för långsamma och för dyra i drift för att projektet ska bli verklighet.

Men nu har en grupp forskare kommit fram till att maskinerna kan arbeta snabbare om de utrustas med kraftfulla mikrovågskanoner.

I ritningen kan du lära dig mer om hur tunnelborrmaskiner fungerar. Klicka på förstoringsglaset för att se hur mikrovågskanonerna kommer att arbeta: