Det börjar bli säsong för nya smartmobiler.
Om en dryg månad presenterar Apple nästa iPhone. Men det verkar tydligen bara att röra sig om en mindre uppgradering av de nuvarande modellerna, med fortsatt samma generiska utseende som iPhone har haft i många år nu.
Så ser det dock inte ut hos konkurrenterna.
Samsung har precis presenterat sina senaste telefoner och där händer betydligt mer.
Även Google har presenterat sin kommande Pixel 6 som är företagets första riktigt avancerade telefon och iPhone-konkurrent.
Här är allt du behöver veta om de kanske mest intressanta Androidtelefonerna just nu.

Ny artikelserie håller dig ajour med veckans största tekniknyheter
Spaltens författare är Nicolai Franck, teknikexpert med stora kunskaper inom teknik, prylar, internet och digitala tjänster.
Han ger ut nyhetsbrevet Techliv och är värd för en podd med samma namn.
Galaxy Z Fold3: Telefonen som förvandlas till en surfplatta

Tänk om din telefon även skulle kunna fungera som en surfplatta. Det är konceptet bakom Samsungs nya Galaxy Z Fold3.
Telefonen är foldable, det vill säga vikbar, vilket innebär att den har en ultratunn glasskärm som kan fällas ihop på mitten.
När den är hopfälld är AMOLED-skärmen 6,2 tum, som en vanlig stor telefon. Men när du viker upp Z Fold3 bildas en kvadratisk skärm som ger dubbelt så mycket skärmutrymme.
Som namnet på telefonen avslöjar är detta den tredje versionen av Samsungs Z Fold-modell. Men det är den första versionen som kommer med en uppsättning funktioner som gör den relevant för icke-supernördar.
Telefonen är vattentät, och både skärmen och gångjärnet som gör det möjligt att fälla ihop telefonen har blivit betydligt mer robusta. Med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz blir bilden också betydligt skarpare.
Sydkoreanerna haft gott om tid att förfina användargränssnittet på den stora skärmen, där kan man ha två eller till och med tre appar öppna bredvid varandra.

Du kan använda S Pen för att skriva för hand eller anteckna.
Om du har en förkärlek för att använda en penna för att anteckna eller markera text stöder Z Fold3 Samsungs S Pen för första gången.
Samsung har också smugit in en så kallad under display camera, en dold kamera som sitter under den stora skärmen vilket ska göra att du slipper störningar längst upp på skärmen.
Hur bra den "dolda kameran" fungerar är dock fortfarande oklart. Telefonen är så pass ny att de första testerna inte har publicerats än.
Z Fold3 har dock fyra andra kameror på utsidan, så det lär åtminstone inte att vara bristen på kameror som gör att du avstår från den – men kanske priset.
Z Fold3 kostar från 20 500 kronor, vilket troligen kommer att skrämma bort många köpare.
Galaxy Z Flip3: Stor telefon för små fickor

Z Flip3 när den är utfälld, vikt till hälften och hopvikt.
Om du klarar dig bra med en stor smartmobil, men har svårt att få plats med den i byxfickorna eller väskan kan Samsungs Z Flip3 vara något för dig.
När telefonen väl fälls ut får du en riktigt stor 6,7 tums skärm. När den stängs blir den (naturligtvis) hälften så stor och dubbelt så tjock.
Z Flip3 är nu även vattentät och har också fått en väsentligt förbättrad skärm.

Den lilla skärmen på Z Flip3 kan även användas när det är dags för en selfie.
Dessutom har Samsung lagt till en bred men låg 1,9 tums skärm på telefonens utsida.
Det innebär att du fortfarande kan ta emot aviseringar och hantera musik eller podcaster när telefonen är hopvikt utan att behöva vika upp telefonen.
Du kan också ta selfies med skärmen stängd – telefonens bästa kamera sitter på utsidan.

Samsung Z Flip3 levereras med speciella skal så att du kan ha telefonen till hands.
Z Flip3 levereras dessutom med ett antal nya tillbehör som gör att du kan lätt kan fästa telefonen i handen eller till och med på ditt finger.
Det tilltalar definitivt en yngre publik, men telefonen har även riktigt rolig och lekfull design.
Z Flip3 är inte billig med sitt utgångspris på 11 000 kronor. Det är dock värt priset om du jämför med vad en ny iPhone eller annan topptelefon från Samsung kostar.
Pixel 6: Googles första riktiga iPhonekonkurrent med ett eget chip

Googles kommande flaggskeppstelefon Pixel 6
Slutligen tar vi en titt på Googles Pixel 6 och Pixel 6 Pro.
Telefonerna är de första med Googles nya, egenutvecklade Tensorchip. Företagets vd Sundar Pichai kallar chipet "Pixeltelefonernas största innovation hittills".
Nu har Google således för första gången en telefon som de har designat helt och hållet med eget chip och det egna Androidoperativsystemet.
Med andra ord har de nu - precis som Apple - full kontroll över både hårdvara och programvara, vilket har varit iPhones styrka i många år.
Så här ser det kommande operativsystemet för Android 12 ut.
Det nya Tensorchipet kommer i synnerhet att användas för att köra Machine Learning (ofta även kallat artificiell intelligens) direkt i telefonen.
Mer specifikt innebär det avancerad bildbehandling och taligenkänning, som nu kan göras direkt i enheten utan att man behöver ansluta till molnet.
Det nya chipet kommer bland annat också att ge Pixeltelefonerna en betydande uppgradering av videokvaliteten.
De nya Pixeltelefonerna har också byggt in fingeravtrycksläsaren bakom skärmen.
Telefonerna får också en ny kameramodul som fyller telefonens fulla bredd. Pixel 6 Pro, som har en något större skärm än standardversionen, har även ett teleobjektiv.

GGoogle satsar stort på att utveckla den bästa mobilkameran på marknaden, något som har blivit en av de viktigaste parametrarna för många köpare när de ska köpa en ny smartmobil.
Det dröjer dock innan vi vet om Google lyckas eller inte. Nya Pixel 6 och Pixel 6 Pro når butik tidigast i oktober.
En annan sak vi får vänta på är vad priset blir.
Dessutom är det fortfarande inte klart om Google tänker lansera sina telefoner i Skandinavien och andra mindre europeiska länder den här gången.
Är du sugen på att byta?

Det råder ingen tvekan om att det är svårt att få iPhoneanvändare att byta till Android.
Om man enbart utgår från hårdvaran är det betydligt roligare i Androidvärlden just nu.
Men det finns fortfarande ett antal stora obesvarade frågor:
Ger flexibla skärmar, dolda kameror och fingeravtrycksläsare verkligen en bättre användarupplevelse i vardagen?
Eller rör det sig mer om en gimmick som ska få oss att byta telefon?