Här är de häftigaste drönarna under 2017

De blir snabbare, starkare, mer manöverdugliga och billigare att tillverka. De lyfter människor och flyger iväg från superbilar. De gör otroliga formationer i luften och kan nu även både ta sig fram i luft och vatten.

© Shutterstock

1. Kan ta sig dit inga drönare har varit tidigare

Precis som alla andra drönare flyger den säkert genom luften, men plötsligt landar den på vattnet och sjunker långsamt ned under ytan som en ubåt.

Naviator heter drönaren som i framtiden kan användas till att undersöka ställen som tidigare har varit oåtkomliga, som exempelvis grottor som bitvis även är fyllda med vatten.

Video

2. Snabbare än en superbil

Den väger bara 800 gram och är utrustad med två batterier som med nöd och näppe kan få snurr på din borrmaskin. Men trots det kan den komma upp i en topphastighet på 289 kilometer i timmen, vilket gör den till världens snabbaste.

Förra året lyfte en något långsammare drönare från en Mclaren i ett racingtävling på Dubais gator, och i sin högsta hastighet och med en förmåga att kunna följa ett mål är det snart ingenting som kan fly från en drönare.

Video

3. Garagebyggd drönare lyfter människor

Långt innan de första flygplanen lyfte har människan kastat sig ut i all världens halsbrytande försök för att nå himlen.

Nu har flera personer lyckats bygga sina egna drönare som är tillräckligt starka för att flyga runt dem i grannskapet.

Video
Video

4. Tusentals drönare i formation

Drönares förmåga att navigera precist i luften gör det möjligt att koordinera dem i stora flockar. När Intel fick upp 500 drönare i luften samtidigt förra året visade de trick som ingen hade sett tidigare. Men i år har kineserna överträffat uppvisningen och använt sig av 1 000 drönare för att skapa en ljusshow som antagligen gör varenda pyrotekniker avundsjuk.

Video