När visste du att du skulle bli forskare?
Jag har alltid varit nyfiken och trivts bra i fantasivärldar. Jag älskar att leka och vända upp och ner på det välbekanta och etablerade bara för att se vad som händer. Jag har aldrig kunnat skaka av mig hungern efter ny kunskap, och det ledde mig snabbt i riktning mot en forskarkarriär.
Jag har alltid varit nyfiken och trivts bra i fantasivärldar.
Vad är din största inspirationskälla?
Tystnad och tristess. Mina bästa idéer kommer till mig när jag inte koncentrerar mig på något anmärkningsvärt.
Vanligtvis är cykelturen hem från Danmarks Tekniska universitet den mest kreativa delen av min vardag. Och det fungerar bara för att det oftast är lite tråkigt.
Om jag underhöll mig med en podcast eller musik skulle det inte finnas något utrymme för mina egna tankar alls. Så kom ihåg att bli uttråkad!
Vilken är människans största bedrift?
Att vi inte är döda än. Med den hastighet med vilken vi utrotar alla andra varelser på denna planet är det ett mindre mirakel att vi ännu inte har utrotat oss själva än i processen.
Det finns dock många tecken på att vi är på god väg att göra det. Och om det händer kan vi enbart skylla det på oss själva. Lyckligtvis arbetar många av de smartaste i världen hårt för att städa upp den massiva röra som vi befinner oss i. Så kom ihåg att säga tack nästa gång du träffar en klimatforskare.

Fakta
Vad är du mest stolt över att ha uppnått i ditt arbete?
Att ha spelat en viktig roll i utvecklingen av matematisk teori för stokastisk mångfald.
Teorin kan kokas ner till att tilldela fysiska enheter till alla beräkningar som artificiell intelligens gör. Det är viktigt om vi ska förstå tankeprocessen för artificiell intelligens och förstå de beslut som den fattar.
Det är ett långt coolt drag, men det gör mig stolt att veta att min envishet faktiskt kan göra nytta.
Vilka är de största obesvarade frågorna?
Jag arbetar med ”maskininlärning” som handlar om att lära datorer att lösa problem själva med hjälp av exempellösningar.
Tekniken är så pass framgångsrik i dag att datorer löser många problem bättre än människor. I dag är det största olösta problemet "mänskligt lärande" - det vill säga hur människor kan lära av de lösningar som datorer tar fram.
Vi vet ännu inte hur maskininlärning och artificiell intelligens kan göra människor smartare, vilket måste vara det slutliga målet. Men vi ska nog kunna lösa det.
Kommer robotarna att ta över jorden? Hör Illustrerad Vetenskaps Thomas Lykke prata om robotar, artificiell intelligens och serien Westworld.
Vilken person skulle du vilja träffa – död eller levande?
Stephen King. Jag ger alla mina doktorander en kopia av hans bok "The Gunslinger" (Revolvermannen).
Det är den bästa prototypen för en vetenskaplig artikel som jag har läst.

Stephen King föddes 1947 och har främst skrivit skräckromaner under sin drygt fyrtio år långa författarkarriär.
En viktig del av forskningen är kommunikation, för vad är poängen med att upptäcka ny kunskap om vi inte förmedlar den vidare till andra?
Det är därför jag beundrar människor som kan berätta så att vi känner historien med hela kroppen.
Vilken vetenskaplig upptäckt överraskade dig senast?
Artificiell intelligens handlar i grunden om att få en kurva att ta sig igenom en serie punkter. Det kallas också "regression". Eftersom vi inte kan utföra alla tänkbara experiment känner vi inte till kurvan till fullo.
För fem år sedan upptäckte vi att det är möjligt att uttala sig om kurvans krökning överallt så länge vi mäter tillräckligt med egenskaper hos det fysiska system som vi studerar. Det resultatet är nästintill otroligt.