Microsoft har nyligen köpt spelföretaget Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar, motsvarande svindlande 650 miljarder svenska kronor.
Detta är det överlägset största köpet av ett annat företag som Microsoft har gjort och mer än 2,5 gånger priset för LinkedIn som Microsoft köpte 2016.
Köpet kommer att ge Microsoft dagens mest populära speltitlar. Det gäller bland andra World of Warcraft, Diablo, Call of Duty och Candy Crush.
Men hur kan ett spelföretag ha ett så stort värde att Microsoft väljer att göra det till sin största investering någonsin?
Jag kan lista fem anledningar till det.
Ny spalt håller dig ajour med veckans största tekniknyheter

Spaltens författare är Nicolai Franck, teknikexpert med stora kunskaper inom teknik, prylar, internet och digitala tjänster.
Spalten är oberoende och inga företag har betalat för att medverka.
1. Spel är för alla — och en gigantisk industri som fortsätter att växa
Microsoft uttrycker det egentligen tydligt i det pressmeddelande som företaget skickade ut i samband med köpet: "Spel är nu den största och snabbast växande formen av underhållning".
Enligt Microsoft finns det i dag tre miljarder människor i världen som spelar. Och de förväntar sig att den siffran har stigit till 4,5 miljarder till år 2030.
Därmed är det alltså först och främst en enkel strategisk investering i ett område som kommer att fortsätta ge Microsoft nya och yngre användare i många år framöver.
Investeringen kommer att göra Microsoft till världens tredje största spelföretag, med bara kinesiska Tencent och japanska Sony framför sig.
Spel är den mest dynamiska och spännande kategorin inom underhållning tvärs över alla plattformar och kommer att spela en central roll i utvecklingen av metaversums plattformar. Satya Nadella, CEO i Microsoft
2. Spel är genvägen till metaversum
Om man tror på den vision för framtidens internet, som speciellt Facebook-grundaren Mark Zuckerberg satsar seriöst på, så kommer en stor del av vår kommunikation, underhållning och vårt arbete inom kort att ingå i det som kallar metaversum.
Det vill säga en tredimensionell, virtuell värld, där man iklädd ett par glasögon kommer att uppträda som en digital kopia av sig själv och interagera med andra personer som befinner sig i samma virtuella rum.
Köpet av spelföretaget Activision Blizzard handlar enligt Microsofts VD just om att positionera företaget i denna nästa tekniska era:
"Spel är den mest dynamiska och spännande kategorin inom underhållning tvärs över alla plattformar i dag och kommer att spela en central roll i utvecklingen av metaversums plattformar", säger Microsofts VD, Satya Nadella, i företagets pressmeddelande.
Inom spelvärlden är det redan många som tillbringar mycket tid i virtuella universum, där de representerade av en avatar ingår i gemenskaper och vänskaper på nätet.
Det som Microsoft har köpt är både innehåll och gemenskaper som ska bidra till att forma företagets version av metaversum.
3. Miljontals nya prenumeranter till Game Pass
Microsoft har ännu inte meddelat om de tänker göra en eller flera av de nyinköpta speltitlarna exklusiva för företagets prenumerationsgrundade speltjänst Game Pass.
Ett som är säkert är i alla fall att Game Pass kommer att kunna lägga till många nya betalande användare till sin plattform när flera av de populära speltitlarna de har köpt blir tillgängliga hos dem.
Game Pass — som kanske lite fyrkantigt kan jämföras med ett "Netflix för spel" — har i dagsläget 25 miljoner användare.

I och med köpet blir Microsoft i ett slag ägare till ett flertal av de mest populära spelen till konsoler, pc och inte minst mobila enheter.
4. Köper 400 miljoner användare — och många av dem är unga
En av de viktigaste aspekterna när stora teknikföretag köper upp andra företag är att de övertar en stor mängd användare på köpet.
Microsoft uppger själva att Activision Blizzard har närapå 400 miljoner månatligt aktiv användare.
Även om digitala spel är till för män och kvinnor i alla åldrar, så är det med all säkerhet väldigt många ungdomar i den användarskara som nu övergår till att bli Microsoft-kunder.
Den unga målgruppen är viktig för alla företag, men kanske i synnerhet för Microsoft, som utöver sin spelaffär inte har många produkter som tilltalar de yngre användarna.
Microsoft får också flera populära mobilspel med på köpet, som exempelvis Candy Crush.
Mobilspel är något som Microsoft hittills helt enkelt inte har haft och det är ett problem, eftersom de flesta spelintäkter genereras via mobiltelefonerna.
5. Kommer att kunna styra sitt eget öde— och undvika att upprepa den mobila tidsåldern
Om man ska försöka sammanfatta det enorma nyförvärvet till en fråga, så handlar det för Microsoft om att vara fullkomligt redo när nästa dramatiska tekniska skifte sätter i gång.
Microsoft kan helt enkelt inte riskera att upprepa det som hände i den mobila tidsåldern, då Apple och Google tog över hela marknaden.
Om metaversum blir den stora nyhet som både Mark Zuckerberg och Satya Nadella satsar på, så är det fyra saker man som företag måste kunna erbjuda:
- Digitala glasögon/headsets
- Operativsystem
- App-butik
- Appar (plattformar, spel, universum och upplevelser)
Microsoft har ännu inte några digitala glasögon som prismässigt är riktade till den vanliga användaren. De har dock sedan länge utvecklat ett eget HoloLens-headset, ett eget operativsystem och sen egen app-butik.
Men de har saknat populära speltitlar och upplevelser som kan användas med ett framtida, billigare headset.
Det har de nu köpt och företaget har därmed placerat sig självt i en situation där de bättre kan konkurrera med Apple, Google och Meta (före detta Facebook) i nästa digitala era.
Med andra ord: Den massiva investeringen på 650 miljarder kronor är en investering i att. kunna styra sitt eget öde framöver, genom att helt enkelt ha en komplett produkt om — eller när — våt digitala tidsförbrukning flyttas från mobiltelefonen till digitala glasögon.