QuizBattle 2 - FAQ - mand i sofa spiller QB

Quiz Battle FAQ

Vad är nytt i Quiz Battle 2? Kan jag använda samma användarnamn i Quiz Battle 2? Jag har glömt mitt lösenord – vad ska jag göra?

Vad är Quiz Battle 2?

Illustrerad Vetenskap Quiz Battle 2 är uppföljaren till Quiz Battle – spelat av över 3 miljoner människor i Skandinavien. Du svarar på allmänbildningsfrågor inom en rad kategorier och använder din strategiska förmåga för att ta dig fram på spelplanen. Du kan välja startpaketet eller ett av flera roliga frågepaket beroende på dina intressen.

Du kan spela Quiz Battle med dina vänner eller med tillfälliga motståndare. Låt dig inte luras av att spelet är lätt att komma i gång med, för Quiz Battle är kanske lätt att lära sig men svårt att behärska.

Kan jag använda mitt gamla användarnamn i Quiz Battle 2?

Ja, du kan logga in med samma användarnamn i Quiz Battle 2 som du har använt i Quiz Battle 1 - oavsett om du har spelat Quiz Battle på din mobil, surfplatta eller här på illvet.se.

Kan jag fortfarande spela Quiz Battle 1?

Nej, Quiz Battle 1 har lagts ner. Men du kan hämta Quiz Battle 2 gratis till din surfplatta eller mobil (både iOS och Android) - och logga in med samma profil som du använde i Quiz Battle 1. Det gäller också om du har spelat webbversionen av Quiz Battle här på illvet.se.

Kan jag spela Quiz Battle 2 i min webbläsare?

Nej, Quiz Battle 2 kan du bara spela på iOS eller Android. 

Jag kan inte ändra användarnamnet, mitt användarnamn står som ”blank”?

Du måste tyvärr upprätta en ny användare med ett nytt användarnamn. Det gör du med hjälp av en ny/annan e-postadress än den du använde för att upprätta din första användare. Vi kan inte radera eller ändra profiler. Då vi ber dig att registrera dig på nytt med en ny e-postadress, kan du använda en fiktiv e-postadress om du inte har någon annan än den som du använde första gången.

Vad är nytt i Quiz Battle 2?

Quiz Battle 2 är uppföljaren till Quiz Battle och har följande nya funktioner: a) en helt ny design som förbättrar spelupplevelsen b) nya frågor som utarbetats av både användarna och redaktionen på Illustrerad Vetenskap c) helt ny spelplan som ger bra variation och nya taktiska möjligheter d) en helt ny personlig statistikmodul som gör det möjligt att se hur man klarar sig mot sina vänner, vilka frågor man är bäst på och vilka kamper som varit de bästa.

Gäller min Premium-status fortfarande i Quiz Battle 2?

Premium finns inte längre i Quiz Battle 2. Du kan köpa dig fri från reklam, köpa till den nya statistikmodulen och köpa individuella spelplaner och frågepaket. Du får 10 Coinz i Quiz Battle 2, om du varit Quiz Battle Premium-användare tidigare.

Jag har glömt mitt lösenord – vad ska jag göra?

Du kan återställa ditt lösenord i själva spelet. På inloggningsskärmen finns en knapp för glömt lösenord. När du trycker på den knappen sänder vi dig en länk som du ska trycka på. Länken tar dig till en webbsida där du kan välja ett nytt lösenord. Så snart du valt ett nytt lösenord kan du gå tillbaka i spelet och använda det nya lösenordet för att komma in i spelet. Om inte detta fungerar måste du upprätta en ny användare med ett nytt användarnamn. Det gör du med hjälp av en ny/annan e-postadress än den du använde för att upprätta din första användare. Vi kan inte radera eller ändra profiler. Då vi ber dig att registrera dig på nytt med en ny e-postadress, kan du använda en fiktiv e-postadress om du inte har någon annan än den som du använde första gången.

Jag kan inte logga in – vad ska jag göra?

Försök att avinstallera appen och prova sedan att installera den på nytt. Om inte det fungerar måste du upprätta en ny användare med ett nytt användarnamn. Det gör du med hjälp av en ny/annan e-postadress än den du använde för att upprätta din första användare. Vi kan inte radera eller ändra profiler. Då vi ber dig att registrera dig på nytt med en ny e-postadress, kan du använda en fiktiv e-postadress om du inte har någon annan än den som du använde första gången.

Hur raderar jag avslutade spel?

Tryck på det spel som du vill radera och tryck sedan på ” Ta bort spel” till höger på sidan. Detta ska du upprepa för alla spel som du vill radera.

Hur hittar jag en motståndare?

När du loggar in i Quiz Battle ser du en knapp med texten ” Börja ett nytt spel”. När du trycker på den knappen får du flera valmöjligheter för att hitta motståndare. Det snabbaste sättet att hitta någon att spela med är att välja en tillfällig motståndare.

Hur spelar jag mot en vän?

Välj ” Börja ett nytt spel” för att komma till menyn ”Välj motspelare”. Om du känner till din väns användarnamn, kan du hitta honom/henne med funktionen ” Sök efter användarnamn”. Du kan också välja ” Bjud in en kontakt” för att bjuda in någon från din adressbok eller ” Bjud in Facebook-vänner” för att bjuda in en av dina vänner därifrån.

Om din vän redan är Quiz Battle-spelare, kan du välja en spelplan och skicka en inbjudan. Annars får din vän ett mejl med anvisningar för hur man installerar Quiz Battle. Om du väljer en Facebook-vän kommer det ett meddelande på hans/hennes vägg.

Jag får för lätta eller för svåra frågor – hur väljs svårighetsgraden?

Quiz Battle försöker ge en bra spelupplevelse genom att välja frågor som passa just dig. Om du besvarar frågorna ovanligt bra, kommer spelet att utmana dig genom att välja svårare frågor. Om du svarar fel på många frågor, kommer spelet att försöka ge dig lite lättare frågor.

Jag får samma frågor igen, varför?

Om du svarat fel på en fråga, får du en chans till vid ett senare tillfälle, så att du får möjlighet att lära dig det korrekta svaret. Vi har många tusentals frågor (och nya tillkommer hela tiden), men antalet är inte oändligt. Om du är en mycket ihärdig spelare kan det till och med hända att du förbrukar alla.

Hur räknas mina poäng när jag svarar rätt?

Ett rätt svar ger användaren en grundpoäng på 100. Du kan få extrapoäng beroende på hur många gånger i rad du svarat rätt – en ”streak”. Du får även extra poäng för att placera en fråga på ett bonusfält med rätt färg. Din streakbonus blir dessutom högre om du bara använder frågor i samma kategori (färg). Kort sagt: ju fler frågor du svarar rätt på i följd, desto högre poäng.

Vad betyder de olikfärgade fälten?

Alla frågor i Quiz Battle är indelade i 6 kategorier: • Geografi (blått) • Historia (gult) • Sport och fritid (orange) • Vetenskap och natur (grönt) • Underhållning (rosa) • Konst och litteratur (brunt) Om du spelar en fråga på ett färgfält som passar till den, får du bonuspoäng för ett korrekt svar.

En fråga innehåller fel eller är dåligt skriven, kan jag rapportera det någonstans?

Använd ” Inrapportera fråga” i menyn på spelplanen.

Varför kan jag inte byta mer än 5 frågor?

När du byter frågor får du nya frågor i en annan kategori än dem du bytte. Eftersom det finns 6 kategorier kan du bara byta 5 eller färre.

Kan jag spela med min webbläsare?

Nej, du kan bara spela Quiz Battle på iOS eller Android.

Hur får jag högre poäng?

Quiz Battle handlar lika mycket om strategi som om frågor. Att navigera över spelplanen så att det gynnar dig är viktigt för att besegra motståndaren. Försök nå fram till bonusfälten och försök hindra din motståndare från att göra detsamma. Försök spara frågor som passar till de kategoribonusfält som kommer senare på spelplanen. Du hittar Tips & Tricks i menyn på spelplanen.

När slutar ett spel?

Spelet slutar när en av spelarna når fram till stjärnan på spelplanen. Vinnare är den spelare som har flest poäng när detta sker.

Varför är Quiz Battle långsamt ibland eller inte svarar?

Quiz Battle måste kommunicera med våra spelservrar via Internet för att fungera. Ibland kan din telefon ha en dålig förbindelse, vilket kan led till fördröjningar eller avbrott.

Jag får veta att mitt användarnamn redan är upptaget när jag loggar in – vad betyder det?

Om du använder en annan mobil enhet ska du ange ditt lösenord så att ingen kan ta ditt användarnamn. Därför vill vi uppmana dig att ange en e-postadress och ett lösenord för ditt konto. Om du har loggat in med Facebook på din första mobila enhet, ska du logga in med Facebook igen, gå in under inställningar (kugghjulet i vänstra hörnet) och ange ditt lösenord. Nu har du ett lösenord som kan användas på den nya mobila enheten. Alternativt kan du logga in med Facebook på den nya mobila enheten också.

Hur anger jag ett lösenord?

När du tittar på listan över spel finns det en liten knapp i det övre vänstra hörnet som liknar ett kugghjul. Knappen visar dina inställningar där du kan ange ett lösenord för ditt konto.

Hur byter jag min bild?

När du tittar på listan över spel finns det en liten knapp i det övre vänstra hörnet som liknar ett kugghjul. Knappen visar dina inställningar där du kan byta din bild. Alternativt kan du koppla ditt Quiz Battle-konto till Facebook, så får du automatiskt din profilbild från Facebook. Det gör du genom att trycka på kugghjulet i vänstra hörnet och sedan på knappen som heter ”Anslut till Facebook”.

Kan jag spela på Android-plattformen?

Illustrerad Vetenskap Quiz Battle kan även spelas på Android. Hämta appen i Google Play.

När kommer det en version för Windows Phone?

Vi har inga planer just nu på att lansera en Windows Phone-version, men det kan ändras om vi får förfrågningar om att göra det.

Vem har skapat Quiz Battle 2?

Quiz Battle är framtaget av Planeto för Illustrerad Vetenskap och Bonnier Publications.

Jag får veta att mitt användarnamn tagits av ett Bonnier-användarnamn – vad betyder det?

Din e-postadress har redan använts för att upprätta ett användarkonto på en Bonnier-webbplats – troligen Illvet.se – logga in med samma lösenord som du använder där.

Jag har gjort en ny profil. Min Premium-version och därmed mina 19 kronor har gått förlorade. Vad ska jag göra?

Härifrån kan vi tyvärr inte göra något åt det, men du har möjlighet att kontakta App Store eller Google Play.

Hämta Quiz Battle 2 nu

Ladda ned Quiz Battle 2 till din iPhone, iPad eller Android-enhet. Det är gratis.

Hämta appen här:

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: