bluetooth headset blue

Lyssna på musik med Bluetooth

Bluetooth-tekniken är lysande för musikälskare, som nu kan njuta av musik med trådlösa hörlurar.

12 mars 2014

Musik är en stor del av vår vardag. Riktigt många lyssnar dagligen på musik i mobiltelefonen när de rör på sig.

En sinnrik uppfinning för musikälskare är Bluetooth-hörlurar. Prova ett Bluetooth-headset genom att beställa en prenumeration på Illustrerad Vetenskap

Vad är Bluetooth?

Bluetooth gör att elektronisk utrustning kan kommunicera trådlöst så att man slipper sladdar. Tekniken är vanlig eftersom den kan överföra stora mängder data med låg energiförbrukning. Kommunikationen sker med hjälp av radiovågor på en frekvens som ligger mellan den en tv använder och den som används vid satellitkommunikation. Oavsett om man överför musik, bilder, data eller ljud, sker det som en digital signal buren av radiovågorna.

Musikalitet är medfött Studier har visat att musikaliskt och rytmiskt sinne är medfött. Det är fortfarande en gåta för biologerna varför och hur musik så starkt kan påverka våra känslor. Att påverkas av musik är kanske den enda universella mänskliga egenskap som inte har en uppenbar funktion som forskarna kan bli eniga om. Men sak är säker, vi besitter den alla.

Njut av musik med Bluetooth-hörlurar

Lyssna på musik med Bluetooth

På Illustrerad Vetenskap tycker vi att alla ska ha glädjen av de nya smarta Bluetooth-hörlurarna så därför kan du få dem på köpet när du beställer en prenumeration på tidningen. Hörlurarna har mjuka öronkuddar med hög komfort samt låg vikt.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: