NYHET: Det bästa av två världar

Nu lanserar Illustrerad Vetenskap Sveriges största tjänst för alla som är nyfikna och vetgiriga. Förutom tidningen får du tillgång till dagliga uppdateringar med nyheter, bakgrund, underhållning och kuriosa.

Du läser dessa rader eftersom du drivs av en urdrift som är lika gammal som mänskligheten själv - nyfikenhet.

Och då har du kommit till rätt ställe.

Illustrerad Vetenskap såg dagens ljus för första gången 1984 på grund av en idé: Att även det svåraste ämnet går att förmedla så att det blir spännande och intressant för alla som är nyfikna.

Den idén följer vi fortfarande i tidningen och vi strävar alltid efter att leda läsaren hela vägen i ett ämne genom ett nära samspel mellan text och illustration.

Samma berättarglädje och lust att förklara hittar du också på vår sajt som har fått en behövlig och omfattande upprustning.

Målet har varit att skapa en helt ny tjänst för nyfikna och vetgiriga med en mix av nyheter, underhållning, bakgrund och kuriosa.

Med all blygsamhet så tycker vi att vi har lyckats. På sajten har du nu tillgång till dagliga nyheter och uppdateringar. Du kan också ta del av alla artiklar från tidningen som publiceras löpande och berikas med interaktiv grafik, animationer och videor.

Prenumeranter kan också fördjupa sig i Nördzonen, testa sin allmänbildning i Quizmaster eller träna de små grå i Hjärntränaren. För kom ihåg: Hjärnan behöver precis som muskler hållas i form med regelbunden träning!

Helt nytt är också vår app som är gratis för prenumeranter. Där har vi ordnat innehållet så att det passar ett liv på språng - och här kan du även få artiklar upplästa!

Om du inte redan är prenumerant är du väldigt välkommen att bli det. Vi lovar att du blir väl underhållen – och att du lämnar oss lite klokare efter varje besök.