Om Illustrerad Vetenskap


Illustrerad Vetenskap (Science Illustrated) är en internationell populärvetenskaplig tidning, som utges av Bonnier Publications International AS. Tidningen utkommer den 1 november 2010 i 15 länder: Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Holland, Tyskland, Slovenien, Grekland, USA och Australien. I Norden samt i Ryssland utkommer tidningen var 3:e vecka, medan den i övriga länder typiskt utkommer som månadsmagasin – i enstaka länder dock endast 6 gånger per år.

Ända sedan starten år 1984 har Illustrerad Vetenskap varit Nordens största tidning om vetenskap, natur och teknik. I dag har den en total upplaga på cirka 600 000 exemplar och har omkring 3 miljoner läsare världen över.

Illustrerad Vetenskap tar upp all ledande forskning i världen inom alla vetenskapsområden. Artiklarna i tidningen kommer till i ett nära samarbete mellan redaktionen och fackmän inom olika vetenskapliga områden. Från hela världen hämtar redaktionen bildmaterial från de bästa fotograferna och bildbyråerna. Tidningen är dessutom känd för sina unika illustrationer, som på ett lättförståeligt sätt förklarar invecklade sammanhang, som inte kan uttryckas i ord.

Just integrationen av text, bilder och illustrationer är kännetecknande för Illustrerad Vetenskap. Tidningen fick år 1999 Geniuspriset för god förmedling av vetenskap. Priset, som instiftats av föreningen Danske Videnskabsjournalister, tilldelades Illustrerad Vetenskap med motiveringen: "Under 15 år har tidningen medverkat till att öka intresset för vetenskap och forskning, inte minst bland de unga. Dessutom har tidningen utvecklat en unik presentation av ämnet i ett samspel mellan text och illustrationer. Det har stimulerat intresset bland andra medier för vetenskap som ämnesområde."

Ansvarig utgivare: Anna Rading Ploman

Webbredaktörer: Mia Dalby Larsen, Sture Axelsson, Patrik Axelsson

Online manager: Søren Berg

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: