Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema: Jordbävningar

Jordbävningar är naturens näst mest dödliga fenomen. De tar livet av hundratals varje år och när de är som värst dör hundratusentals människor. Men vad är en jordbävning och varför är vissa regioner särskilt utsatta? Läs allt om jordbävningar.

Jordbävningar är det näst mest dödliga naturfenomenet på jorden.

Historisk sett är det bara översvämningar som har dödat fler människor och nutidens värsta naturkatastrof var en kombination av de båda, då en kraftig jordbävning på Indiska oceanens botten 2004 utlöste en tsunami som ledde till att 285 000 människor dog och miljontals människor blev hemlösa.

Normalt är det inte skakningarna i sig som dödar, istället är det efterverkningarna i form av byggnader som rasar, jordskred och tsunamier.

Jordbävningar i tredje världen innebär alltid att fler människor mister livet eftersom man där inte har råd att bygga tillräckligt starka hus som klarar att stå emot skakningarna.

Läs också:

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj