Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema

TEMA: Jorden svettas, smälter och brinner

Detta decennium har varit det varmaste någonsin som uppmätts på jorden. Isen på Arktis smälter med accelererande hastighet. Flammorna härjar från Kalifornien till Sibirien. På Atlanten växer den ena tropiska stormen sig större efter den andra – så pass många nu att det inte finns några bokstäver kvar i alfabetet när meteorologerna ska kunna namnge stormarna. Om vi fortsätter som nu har vi enligt FN ingen som helst chans att hålla tillbaka de globala temperaturökningarna under Parisavtalets 1,5 grader. Det kommer att leda till skyfall, torka, översvämningar och rasande stormar som vi aldrig tidigare sett maken till.

Nyhetsbrev

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Vi ger dig något att fundera över varje dag – direkt i din inkorg.

Einstein

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj