Smart snarkplåster räddar din sömn

Ett nytt tekniskt snarkplåster jämnar ut ljuden från gommen. Det skapar en tyst zon i sovrummet och gör så att alla kan sova.

snarkplåster

Oavsett om du är man eller kvinna har du säkert varit med om att vakna av ljudet av någon annans snarkningar. En djupt knorrande som fortsätter och fortsätter.

Det finns otaliga näsvidgande plåster och sprayer på marknaden, som ska öppna snarkarens luftvägar. Men effekterna är begränsade.

Därför har företaget Silent Partner gripit sig av snarkandet från en ny vinkel.

Video

Silent Partners kampanjvideo.

Sömn garanteras med tyst zon

Det nya tekniska plåstret skapar ett slags tyst zon kring den sjusovare som väsnas genom att sända ut negativa ljudvågor.

Det är samma teknik som bullerreducerande hörlurar använder sig av.

Plåstret registrerar de ljudvågor som snarkaren sänder ut. Efter det sänder plåstret ut ett motljud, som jämnar ut det irriterande snarkandet.

Motljudet skapar en bubbla på cirka 20 centimeter runt den som sover, där det inte kan komma ut något ljud, men där ljud som exempelvis tal kan tränga in.

Sömn med ljud

Snarkandet är vanligast bland män och omkring 50 procent av alla män snarkar – 10–20 procent av dem snarkar varje natt.

Ljudet beror på ojämna luftströmmar genom näsan, vibrationer i den bakre delen av gommen eller en snävare passage i svalget.

Pris för lugn sömn: 860 kronor

Silent Partner har startat en gräsrotskampanj på Indiegogo, där de hade som mål att samla in cirka 345?000 kronor. I skrivande stund har de samlat in drygt 4,4 miljoner kronor.

Plåstret har ett pris på cirka 860 kronor och även om det inte har testats vetenskapligt, så vittnar den stora uppbackningen om ett omfattande problem ute i sovrummen.