Läs också

Infekterad T-cell

Tre myter om hiv

Oralsex är den säkra vägen till orgasm

Oralsex är den säkra vägen till orgasm

Oralsex ger sexlivet en extra krydda. Och framförallt för kvinnor kan det löna sig att få partnern att använda munnen till annat än att prata med. Oralsex är nämligen den säkra vägen till orgasm hos kvinnor.

1 april 2015 av Gorm Palmgren

Ju högre ålder desto mindre oralsex

Oralsex är mycket populärt upp till 45-årsåldern, där 70-80 % praktiserar denna form av sex. I denna åldersgrupp är oralsex den mest populära sexaktiviteten för bägge könen.

Men när man blir äldre faller intresset till synes för att slicka sin partners könsorgan, och framförallt hos kvinnorna går det snabbt utför. Endast 19 procent av kvinnorna i pensionsåldern har oralsex, och hos de jämngamla männen är det endast 30 procent.

Äldre lika glada i oralsex som unga

Men siffrorna döljer att de äldre generellt har mindre sex än unga, och om man studerar undersökningens resultat grundligt kan man urskilja en annan bild.

Då visar det sig nämligen att oralsex är nästan lika populärt bland personer i medelåldern och äldre som vaginalt sex, d.v.s. när penis är inne i slidan.

Oralsex ger (nästan) orgasmgaranti

Enligt en australisk undersökning av nästan 20?000 män och kvinnor finns det god anledning till att praktisera oralsex. Här visade det sig nämligen att kvinnor har väsentligt större chanser att få orgasm om de också stimuleras med munnen under akten.

Om hennes partner tar hjälp av tunga och läppar, är orgasmen så gott som säkrad (nämligen hos 90 %), medan det endast når upp på 49 % om penis ska göra allt jobb själv.

Hos män spelar det inte så stor roll hur man gör det - de får i stort sett orgasm oavsett vad man hittar på under täcket.

Få överblick över världens mäns storlek på penis.

Gillar du oralsex?

Gör - helt anonymt - vårt sextest och jämför ditt sexliv med andras.

Källor

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Få ett bra erbjudande på Illustrerad Vetenskap

Få 3 nr av Illustrerad Vetenskap för 79,00. Klicka här.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: