spray og sex

Nässpray ger män lust till sex

En puff i näsan stärker sexlusten, ökar potensen och ger kraftigare orgasmer. Den speciella nässpray som egentligen togs fram till ammande kvinnor kan bli framtidens undermedel för män med problem i sexlivet. Hemligheten är hormonet oxytocin.

En dag år 2012 träffar den 32-årige familjefadern Mr B psykiatrikern Kai MacDonald vid University of California. Mr B lider av social fobi och har svårt att ingå i sociala relationer både på jobbet och privat. Psykiatrikern har just läst om försök med hormonet oxytocin, som är mest känt för att sätta igång förlossningen och få mjölken att rinna till hos nyblivna mammor. Det verkar också förbättra social kompetens, och MacDonald ordinerar därför en nässpray med oxytocin, som Mr B skall ta morgon och kväll.

Efter några veckor står det klart att behandlingen inte har botat Mr B:s sociala fobi. Han har fortfarande svårt att ingå i sociala relationer. Däremot har hans sexliv börjat blomstra rejält. Hittills har han inte känt någon större sexlust. När han haft sex med sin fru, har hans erektion inte varit särskilt kraftig och orgasmen har som regel varit ett tamt nöje. Efter oxytocinbehandlingen upplever både Mr B:s fru och hans kvinnliga kollegor att han går runt och flirtar med dem – ett dittills fullkomligt okänt beteende från hans sida.

Mr B berättar för psykiatrikern att alla sidor av hans sexualitet plötsligt fungerar markant bättre: lusten, upphetsningen, erektionen och orgasmen.