Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

spray og sex

Nässpray ger män lust till sex

En puff i näsan stärker sexlusten, ökar potensen och ger kraftigare orgasmer. Den speciella nässpray som egentligen togs fram till ammande kvinnor kan bli framtidens undermedel för män med problem i sexlivet. Hemligheten är hormonet oxytocin.

En dag år 2012 träffar den 32-årige familjefadern Mr B psykiatrikern Kai MacDonald vid University of California. Mr B lider av social fobi och har svårt att ingå i sociala relationer både på jobbet och privat. Psykiatrikern har just läst om försök med hormonet oxytocin, som är mest känt för att sätta igång förlossningen och få mjölken att rinna till hos nyblivna mammor. Det verkar också förbättra social kompetens, och MacDonald ordinerar därför en nässpray med oxytocin, som Mr B skall ta morgon och kväll.

Efter några veckor står det klart att behandlingen inte har botat Mr B:s sociala fobi. Han har fortfarande svårt att ingå i sociala relationer. Däremot har hans sexliv börjat blomstra rejält. Hittills har han inte känt någon större sexlust. När han haft sex med sin fru, har hans erektion inte varit särskilt kraftig och orgasmen har som regel varit ett tamt nöje. Efter oxytocinbehandlingen upplever både Mr B:s fru och hans kvinnliga kollegor att han går runt och flirtar med dem – ett dittills fullkomligt okänt beteende från hans sida.

Mr B berättar för psykiatrikern att alla sidor av hans sexualitet plötsligt fungerar markant bättre: lusten, upphetsningen, erektionen och orgasmen.

Läs också:

Oxytocin spray
Sex

Hormonspray gör män attraktiva

2 minuter
Sex

Du sniffar dig fram till den perfekta partnern

2 minuter
spray og sex
Sex

Försöksdeltagare såg porrfilm

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj