Mycket sex gör dig olycklig

Idkar du älskog med din partner varje dag? Då bör du genast sluta! Sex flera gånger i veckan gör dig på dåligt humör.

Sex lycka

Rullar du i sänghalmen med din partner både måndag, onsdag och lördag? Då bör du medelbart tygla dina lustar.

En ny studie visar att par som bara har sexen gång i veckan är lyckligast.

30 000 amerikaner deltog i studien

Forskningen baseras på tre studier utförda på 30?000 amerikaner under de senaste fyra årtiondena.

I den ena studien svarade 25?000 amerikaner under perioden 1989–2012 på ett stort antal frågor om allt från religion till sex.

Svaren avslöjade att par var lyckligare ju oftare de hade sex. Men bara till en viss gräns. För humöret sjönk om paret hade sex mer än en gång i veckan. Det gällde oavsett kön, ålder och förhållandets längd.

Samma bild framträdde i de två andra studierna, där 335 personer i långvariga förhållanden respektive 2?400 gifta par deltog.

Fördubbling av antalet samlag gjorde par olyckliga

TTidigare i år kom forskare på amerikanska Carnegie Meloon University fram till samma resultat i ett försök med 128 personer i åldern 35–65 år, som alla var heterosexuella och gifta.

Forskarna delade in de äkta paren i två grupper. Under de tre månader försöket pågick bibehöll den ena gruppen sina normala sexliv, medan den andra gruppen fördubblade antalet samlag i veckan.

Deltagarna besvarade både före och efter försöket utförliga frågeformulär om personlighet, känslor och libido. Resultatet var överraskande. Gruppen med den ökade sexuella aktiviteten njöt mindre av sexakten, hade mindre lust och blev mer olyckliga.

Båda studierna handlar uteslutande om par, så om singlar också bör dämpa den sexuella aktiviteten är fortfarande ovisst.

För mycket sex är dåligt – men vad betyder en slapp erektion?

Det kan hända att man inte uppnår lyckan genom att ha sex flera gånger i veckan. Men när du ändå SKA ha det, vilka samlagsställningar föredrar då män och kvinnor – och är en slapp erektion tecken på bristande lust? Vi avslöjar sanningshalten i tio seglivade sexmyter i den här artikeln: