Kvinders sexlyst

Män underskattar kvinnors sexlust

Kvinnor har nästan lika mycket sexlust som män, men män har en tendens att underskatta hur stor kvinnornas lust är. Det innebär mindre sex i relationen.

16 juni 2016 av Babak Arvanaghi

”Inte nu, älskling – jag har huvudvärk.”

En klyscha som går ut på att kvinnor ofta avvisar männen när det sex är på tapeten.

Men enligt en ny studie är det inte helt sant. I stället har män i relationer en tendens att föreslå sex för sällan. De underskattar kort och gott hur stor sexlust partnern har.

Romantiken hålls intakt

Flera studier har historiskt visat att män har större sexlust än kvinnor. Därför kan det också vara frustrerande för en man i en relation att inte ha sex tillräckligt ofta.

Forskarna menar dock att det kan finnas flera fördelar med den mindre mängden sex, som beror på att männen underskattar kvinnans sexlust.

Först och främst leder underskattningen till att stärka de romantiska banden mellan man och kvinna, och dessutom fortsätter sexlivet att vara spännande. När mannen känner att det är svårare att få i säng kvinnan så kommer han kämpa mer för det och uppvakta henne mer.

Det stärker relationen.

Män är själva orsaken för för lite sex

En annan anledning är att männen, genom att föreslå att man ska ha sex mer sällan också blir avvisade mer sällan. Och det är bra.

Studier visar också att de relationer där den ena parten känner sig avvisad när det gäller sex är de förhållanden som har det sämst.

Därför drar forskarna slutsatsen att män i relationer upplever att de får för lite sex. Men det är faktiskt deras eget fel - och det gynnar förhållandet.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: