Shutterstock

Hur får kvinnor lättast orgasm?

Finns det några sexställningar som är bättre än andra för att ge kvinnan orgasm?

Medan män vanligtvis avslutar samvaron i sänghalmen med ett brak, så har många kvinnor svårt att uppnå orgasm.

Därför har forskare från den gynekologiska kliniken New H Medical i New York undersökt vilka sexställningar som bäst stimulerar kvinnans klitoris och ökar blodtillförseln till det känsliga organet.

Studien testade fem klassiska sexställningar. En var med kvinnan överst, en var i sittande position och två var med mannen överst – med och utan kudde under kvinnans bäcken. Den femte var doggystyle-positionen, där båda parter står på knä och mannen penetrerar kvinnan bakifrån.

Par offrade sig för vetenskapen

Forskarna fick hjälp av ett frivilligt par, som offrade sig för vetenskapen och genomförde samlag i de fem positionerna. Före och efter varje samlag undersöktes kvinnans klitoris med ultraljud för att mäta blodgenomströmningen.

Studien avslöjade att missionärsställningen med en kudde under kvinnans bäcken var bäst både för att stimulera klitoris och att öka blodgenomströmningen.

Eftersom studien bara involverade en enda kvinna kan det dock inte uteslutas att ställningarna påverkar andra kvinnor en aning annorlunda.

Missionären säkrar orgasm

Ultraljudsskanningar avslöjar vilka sexställningar som ökar blodgenomströmningen i klitoris och därmed chansen för orgasm.

© Shutterstock/Cerē

1. Doggystyle har ingen effekt

När mannen penetrerar kvinnan bakifrån stimuleras klitoris minimalt. Skanningar visade att blodgenomströmningen i klitoris i stort sett var oförändrad efter tio minuters samlag bakifrån.

© Shutterstock/Cerē

2. Cowgirl ökar chansen

Med kvinnan överst finns det god kontakt mellan klitoris och mannens hud. Trycket på kvinnans bäcken ligger i samma riktning som hennes stötar, vilket ökar blodgenomströmningen.

© Shutterstock/Cerē

3. Missionären vinner

I missionärställningen är klitoris i kontakt med mannens hud, medan stötkraften från mannen ökar blodgenomströmningen markant. En kudde under kvinnans bäcken ökar effekten.