GoT_Emilia

Därför är Emilia Clarke världens sexigaste kvinna

Game of Thrones-skådespelerskan Emilia Clarke har utsetts till världens sexigaste kvinna av Esquire. Det finns det en vetenskaplig förklaring till.

15 oktober 2015 av Babak Arvanaghi

Emilia Clarke är inte blek för att visa upp sina attribut såsom naturen har skapat dem, när hon spelar drakmoder Daenerys Targaryen i Game of Thrones.

Men även om man kan komma långt utan att visa hud, är det inte därför Esquire Magazine utsåg just henne till världens sexigaste kvinna – förklaringen är vetenskaplig.

Emilia Clarke är egentligen för gammal

Män finner kvinnor mest attraktiva när de är 22 år. Därför borde Emilia Clarke vid 28 års ålder vara för gammal för titeln, men hennes babyaktiga ansiktsdrag skapar en illusion av att hon är yngre.

Det visar en studie från Journal of Cosmetic Dermatology från 2011, som samtidigt slår fast att ljus och rödaktig hud är attraktivt eftersom det uppfattas som ett tecken på hälsa.

Den ljusa huden och hennes babyaktiga drag får Emilia Clarke att se yngre ut än de 28 år hon rent faktiskt är.

Ansiktsbenen hjälper Emilia Clarke

Utöver det har Emilia Clarke otroligt symmetriska drag, något som anses vara attraktivt över hela världen. Och så har hon varken drag som är för stora eller för små:

Hennes ansiktsdrag är genomsnittliga i storlek, vilket är att föredra enligt Lisa DeBruine, psykolog vid Glasgow Universitets Face Lab, skriver Live Science.

Genomsnittliga och symmetriska ansiktsdrag gör att Emilia Clarke tilltalar många människor.

Emilia Clarke hade tur med hormonerna

Skådespelerskan gavs dessutom helt rätt kombinationer av könshormoner redan på fosterstadiet.

Mycket testosteron ger långa kvinnor med starka käkben och höga pannor. Mycket östrogen ger fylliga läppar, uppnäsa och stora ögon, förklarar Lisa DeBruine för Live Science.

Emilia Clarke är en bra blandning av de två hormontyperna med sina fylliga läppar och höga kindben.

Sammantaget blir helhetsintrycket en kvinna som tilltalar ett brett urval av män.

Men om du inte känner dig attraherad av henne, ska du inte förtvivla. Flera studier har visat att vår uppfattning av skönhet är individuell och att det något vi lär oss under livets gång.

Läs mer om skönhetens biologi i artikeln:

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: