Morgensex er bedst

Detta är den bästa tidpunkten att ha sex på

Morgon, middag eller kväll? Det finns fördelar med sex som du kan dra nytta av under en dag.

20 april 2016 av Babak Arvanaghi

Livet kan vara hektiskt och därför får vi ha sex när det finns tid till det.

Men det kan vara en dålig ide, för bästa sexet är beroende av när vi har det.

Professor i urologi, Harry Fisch, har tagit sig an ämnet och enligt honom är det bäst att dela upp dygnet i tre delar skriver Science Dump.

Morgon

De flesta män har antagligen vaknat med en erektion och enligt Harry Fisch är det en bra ide att dra nytta av det.

Testosteronnivån är som högst på morgonen och kombinerat med en lång nattsömn betyder det att mannen kan är mer uthållig och har mer energi för gymnastik i sänghalmen.

Dessutom stärker sex på morgonen immunförsvaret resten av dagen eftersom handlingen utlöser antikroppen IgA, som bekämpar infektioner.

Middag

Om du har ett stressigt jobb är lösningen på problemet att skippa lunchen och ha sex i stället, förklarar endokrinolog Joseph Pinzone i Science Dump.

Sex sänker blodtrycket och kan på så sätt minska stress. Utöver det frigörs testosteron och östrogen under akten, vilket motverkar flera stressrelaterade sjukdomar.

Kvällen

Sex gör nattsömnen bättre. Det beror på att hormoner som endorfiner och oxytocin frigörs, vilket leder till att man hamnar i rätt sovstämning.

Dessvärre är energin ofta mindre och därför har vi en tendens att inte ha sex på kvällen. Och när vi väl har det blir det ofta kortare tid än på morgonen.

Slutsats

Det kan vara svårt att hinna med, men enligt Harry Fisch är fördelarna flest med morgonsex. Så kasta dig glatt in i den erotiska akten innan det är dags att sticka till jobbet.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: