Phone sex

12 % kollar mobilen under sex – och andra fakta du inte vill veta

Det är bra både för kropp och själv, men det är inte alla som är lika intresserade av den sexuella akten. Vissa är till och med lite för upptagna...

16 augusti 2016 av Tobias Hjortkjær Schultz

Mobilsex

Enligt en amerikansk enkätundersökning med 1 000 mammor svarade 12 procent att de regelbundet kollar mobilen under sexakten. 22 procent svarade att de även tog med mobilen på toaletten.

Orgasm på gymmet

Motion är bra. Men det är långt ifrån säkert att de röda kinderna och de klara ögonen som hon kommer hem med från gymnet endast beror på motionens positiva effekter. En hel del kvinnor upplever – enligt den vetenskapliga tidskriften Sexual and Relationship Therapy som har undersökt frågan – att de får orgasm i samband med fysisk träning. 40 procent av de tillfrågade sa att de hade upplevt det mer än elva gånger.

Jämställdhet är bra

Män som tror att de måste dominera i sängen har sämre sex än de män som har en avslappnad inställning till att "riktiga män" måste vara den som bestämmer mellan lakanen. Det visar en omfattande studie som gjorts av tidskriften Sex Roles. Män som kände att de måste dominera hade i allmänhet sämre sexuellt självförtroende och var sämre på att prata om sex, både verbalt och icke-verbalt.

Kvinnor accepterar dåligt sex

Enligt en häpnadsväckande studie i Journal of Sexual Medicine från 2010 är upp till hälften av alla kvinnor i parförhållande mer eller mindre otillfreds med sitt sexliv.

Och som om det inte var sensationellt nog svarade bara tio procent av de otillfredsställda att de ansåg att det var ett betydande problem i tillvaron.

Sex i sömnen

Man kan tala i sömnen, gå i sömnen och … Jo, men det kan faktiskt vara så. Vissa människor klarar att ha sex medan de sover. Både med sig själv eller med en partner. Och det utan att vakna. ’Åkomman’ kallas för sexsomnia.

På en sömnklinik i USA registrerade man 2010 det sexuella beteendet hos knappt åtta procent av patienterna.

Läs också

PRENUMERERA PÅ ILLUSTRERAD VETENSKAPS NYHETSBREV

Du kan ladda ned ditt gratis specialnummer, Vår extrema hjärna, så snart du har beställt vårt nyhetsbrev.

Kanske är du intresserad av...

Hittade du inte vad du söker? Sök här: