Enligt henne kan det ungdomarna själva kanske betraktar som en rolig, snabbt passerande fluga, få allvarliga konsekvenser på lång sikt.
Från rökning vet forskarna nämligen att bara krävs ett par veckors experiment med nikotin innan ungdomarna är så vanebildande att de har mycket svårt att göra sig fria från beroendet igen.
Motsvarar mer än två paket cigaretter
Och elektroniska engångscigaretterna är mycket farligare än deras färgstarka utseende låter påskina, förklarar Charlotta Pisinger.
Varje puff bar innehåller cirka 400 inhalationer och finns i två olika styrkor: En version med två procent nikotin och en version med fem procent.
Den ena versionen motsvarar nikotinhalten i ett paket cigaretter, medan den andra motsvarar mer än två paket cigaretter.
Dessutom innehåller produkterna så kallade nikotinsalter, som gör dem lättare att inhalera.
På så sätt får ungdomarna snabbare ned en större mängd nikotin i lungorna, vilket ökar risken att bli beroende ytterligare.
Lämnar skrämmande spår i hjärnan
En annan stor konsekvens av nikotinkonsumtionen bland ungdomarna kan vara långvariga skador i hjärnans utveckling.
"När du är tonåring sker en omfattande ommöblering i hjärnan, som gör den enormt sårbar för sådana rusmedel", säger Charlotta Pisinger.
Hon förklarar att talrika djurstudier samt CT-avbildning av ungdomars hjärnor har avslöjat hur nikotin lämnar varaktiga spår. Och att nikotin även kan bli en inkörsport till beroende av andra rusmedel, som marijuana, alkohol och kokain, eftersom produkterna vänjer hjärnan vid att vara påverkad.
"Nikotin kan skada de förbindelser som bildas i hjärnan, så att man exempelvis får svårare med inlärning och koncentration. Vi vet också att giftämnet ökar risken att utveckla ångest och depression", säger hon.