5 underbarn: Så otroliga är de

Forskare har precis visat att hjärncellerna hos intelligenta människor jobbar som spelare i ett lag. Men vissa människor får lagarbetet att fungera snabbare än andra. Säg hej till fem av världens smartaste underbarn.

Vidunderbørn topbillede

1. Autistisk förvånar läkarna

Då Jacob Barnett var liten fick han diagnosen autism. Youtube.

Som 10-åring blev Jacob Barnett antagen till universitetet. Här studerade han astrofysik, medan han undervisade sina medstudenter i matematik.

Då han var liten fick han diagnosen autism och läkarna sa att han varken skulle kunna läsa eller prata. Nu är han 18 år, har en IQ på 170 och är på väg att få en doktorsgrad i teoretisk fysik.

2. En mänsklig fickräknare

Priyanshi var med sina 12 år den yngsta deltagaren i världsmästerskapet i huvudräkning och kan därmed sälla sig till ett av historiens underbarn. Youtube.

Priyanshi Somani vann år 2010 världsmästerskapet i huvudräkning, även om hon med sina 12 år var den yngsta deltagare.

På under sju minuter klarade hon att räkna ut kvadratrötterna ur 10 sexsiffriga tal och var därmed mer än dubbelt så snabb som tidigare års vinnare.

3. Underbarn på universitetet

I en ålder av nio år blev March Boedihardjo antagen till universitetet. Youtube.

Hans storebror började studera matematik som 14-åring, men det skrämde inte ett av många underbarn – March Boedihardjo.

I en ålder av endast nio år blev March antagen till universitetet i Hong Kong och han beklagade sig genast över att ämnena var för lätta. Fyra år senare hade han tagit en kandidatexamen i matematik.

4. Konsertviolinist med blöja

Akim Kamara – ett av många underbarn – imponerade på 18 000 gapande konsertgäster med sin talang. Youtube.

Han lärde sig att spela fiol medan han fortfarande gick i blöjor, och när han var tre år gammal slog Akim Kamara 18 000 gapande konsertgäster med häpnad med sin talang. Hans förmåga märktes redan innan han kunde prata och idag kan han spela vilket musikstycke som helst efter att bara ha hört det en gång.

5. Dagisbarn i Mensa

12 år och tre vetenskapliga examen – Tanishq Abraham är också ett av världens underbarn. Youtube.

Med en IQ på över 145 blev fyraåriga Tanishq Abraham upptagen i den internationella intelligensföreningen Mensa. Han har nu, i en ålder av 12 år, tagit tre vetenskapliga examen på California College och siktar på att bli läkare, forskare, nobelprisvinnare och USA:s president.